Home > Ej me velo gezien!? 290 fietsers lopen in Knokke tegen de lamp

Ej me velo gezien!? 290 fietsers lopen in Knokke tegen de lamp

Geschreven op 18 februari 2020 om 18:35 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist betrapte tijdens de zevende editie van Ej me velo gezien!? 290 fietsers die met een niet-verkeersveilige fiets reden. Hiervan hadden 85 fietsen geen of een defect fietslicht. “Veel jongeren rijden naar de school, jeugdbeweging of sportvereniging zonder goed zichtbaar te zijn in het verkeer”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Ouders staan er nog te weinig bij stil dat een verkeersveilige fiets en het dragen van fluorescerend en reflecterend materiaal het verschil kunnen maken in het verkeer.”
Ej me velo gezien!?
De doelstelling van de lokale campagne was duidelijk: jonge fietsers aanmoedigen om te rijden met een verkeersveilige fiets en goed zichtbaar te zijn in het verkeer. “Reed je met een verkeersveilige fiets, dan kreeg je een tof gadget”, zegt Flore Ruysschaert van de jeugdraad. “Leverde je een extra inspanning om goed zichtbaar te zijn, bijvoorbeeld door het dragen van een fluohesje, dan maakte je ook kans op een monkey light of cinematicket.”
De slimste velo quiz
De fietsers die met een verkeersveilige fiets reden en goed zichtbaar waren in het verkeer, nodigde het politieteam uit voor de slimste velo quiz met presentator Jietse Pauwaert. “Ik voel me een trotse ambassadeur voor Ej me velo gezien!?”, zegt Jietse . “Ik doe zelf bijna alles met de fiets dus ik weet hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Ook als jeugdleider wil ik dat alle kinderen op een veilige manier thuisraken van de activiteit.” De quiz vond begin februari plaats in het politiecentrum in Knokke-Heist. Deelnemers Jens Beausaert (8), Gijs Gheldof (13), Lars De Pauw (7) en Ines Reubens (11) sleepten een monkey light in de wacht. De cinematickets gingen naar Hannelore Dewaele (11) en Babette Priem (12).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.