Home > Eindelijk doorbraak in het dossier van de historische trage weg in Oostveld Beernem

Eindelijk doorbraak in het dossier van de historische trage weg in Oostveld Beernem

Geschreven op 10 januari 2023 om 08:09 door Mario De Wilde

De eerste ontwerpaktes voor aankoop van de gronden, nodig voor de realisatie van de trage weg tussen wijk Steenoven en de Tinhoutstraat zijn goedgekeurd door de gemeenteraad van Beernem. Volgens burgemeester Jos Sypré zit er een positieve beweging in het ‘trage wegen’-dossier van de Steenoven.
“Het verbinden van de wijk Steenoven met de Tinhoutstraat zal een fietsvriendelijke oplossing van 1 kilometer bieden aan de inwoners van Oostveld. Door die verbinding hoef je de drukke gewestweg die de Knesselarestraat is niet meer te dwarsen.

De moeilijkheid en ook de uitdaging van het uitwerken van die trage weg is dat de oorspronkelijke verbinding tussen de Tinhoutstraat en wijk Steenoven, die eigenlijk in het collectief geheugen zit van de inwoners van Oostveld en er ook heel gegeerd is, helemaal geen juridisch karakter heeft. De verbinding staat niet in de atlas van de buurtwegen en is niet door een gemeenteraadsbeslissing erkend. Vanuit een zeer grote betrokkenheid van inwoners van Oostveld, adviesraden, verenigingen en politieke fracties werd een gedragen trage wegenplan Oostveld opgemaakt dat als basis dient voor de uitwerking van de trage weg.

“Een landmeter-expert stelde een opmetingsplan op en een onderhandelaar van Trage Wegen vzw ging met de aangelanden onderhandelen, om zo tot een minnelijke aankoop over te gaan. De eerste percelen die nodig zijn om de doortocht te realiseren zijn aangekocht. Voor de verwerving van de overige innames worden de onderhandelingen verdergezet. De komende gemeenteraden mogen we nog ontwerpaktes van verkregen overeenkomsten verwachten”, aldus burgemeester Jos Sypré.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.