Home > Einde maart is er de JEZ!-feestweek in Oostende, mede met dank aan Lilou (13)

Einde maart is er de JEZ!-feestweek in Oostende, mede met dank aan Lilou (13)

Geschreven op 31 januari 2024 om 13:14 door Mario De Wilde

Vandaag begint JEZ! voor de tweede keer aan een grote geldinzameling voor organisaties die jongeren in hun kracht zetten. Lilou (13) uit Oostende en Yirte (17) deelden deze ochtend hun dappere verhaal en maakten zo duidelijk wat organisaties voor jongeren kunnen betekenen. JEZ! roept Vlaanderen nu op om alles te geven voor de jeugd door acties op poten te zetten en geld in te zamelen. De goede-doelenactie kent zijn feestelijke ontknoping in Oostende, Gent, Mechelen, Leuven en Genk.

Deze ochtend op Qmusic kregen Lilou en Yirte de Q-dj’s Maarten en Dorothee muisstil. De Oostendse Lilou (13) raakte in 2022 deels verlamd na een zwaar verkeersongeval. Ze doet nu via G-sportclubs aan ijshockey, skiën, muurklimmen en ze droomt ervan om ooit deel te nemen aan de paralympische spelen. Yirte (17) uit Mechelen worstelde drie jaar met een depressie. Met dank aan de dieren van zorgboerderij Huppeldepup, een crisisopname en haar psycholoog breekt nu de zon weer door in haar leven.

“Toen ik na het auto-ongeluk hoorde dat ik verlamd zou blijven aan mijn benen, was ik vooral verdrietig omdat ik moest stoppen met acrogym. Uiteindelijk werd het toch nog een leuk jaar, want ik heb veel nieuwe sporten ontdekt die ik zittend kan doen”, zegt Lilou.

Geld inzamelen en acties organiseren

JEZ! wordt voortgestuwd door 15 JEZ!-jongeren uit alle hoeken van Vlaanderen, door 4 bekende ambassadeurs (Tom De Cock, Nora Gharib, Jonas Lips en Aaron Blommaert) en door VTM, Qmusic, HLN en Belfius. Hun oproep is helder: “Vlaanderen, maak je klaar om alles te geven voor de jeugd.”

“De verhalen van Lilou en Yirte maken duidelijk waarom het zo belangrijk is om jongerenorganisaties te steunen. Die organisaties geven jongeren zoals Lilou en Yirte een ongelooflijke boost. Ze laten hen terug stralen, wat hun situatie ook is. Het gaat vaak om kleine vzw’s, dus elke financiële steun is broodnodig. En daar willen wij ons voluit voor inzetten, omdat we ervan overtuigd zijn dat investeren in hun toekomst essentieel is voor een bloeiende samenleving”, zegt Olivier Onclin, lid van het directiecomité van Belfius.

De JEZ!-feestweek komt naar deze 5 steden

Als kers op de taart roept JEZ! de week vóór de paasvakantie opnieuw uit tot JEZ!-feestweek. Van maandag 25 maart tot vrijdag 29 maart trekt JEZ! langs Oostende, Gent, Mechelen, Leuven en Genk om de goede doelen-actie feestelijk af te sluiten met optredens, live radio en unieke belevenissen. Op vrijdag 29 maart wordt het opgehaalde eindbedrag bekendgemaakt in Genk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.