Home > Efteling schenkt honderden sprookjesboeken aan West-Vlaamse basisscholen

Efteling schenkt honderden sprookjesboeken aan West-Vlaamse basisscholen

Geschreven op 12 december 2019 om 21:21 door Mario De Wilde

Vandaag overhandigde Roodkapje samen met Gerd Leers, voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling, twee sprookjesboeken aan basisschool Brede School Centrum in Brunssum (Nederland). Stichting Natuurpark de Efteling schenkt dit nieuwe sprookjesboek – gratis – aan 10.000 basisscholen in Nederland en Vlaanderen om in de klas (voor) te lezen. Eind volgende week moeten alle 10.000 sprookjesboeken bij de basisscholen zijn afgeleverd. “Als hoeder van het sprookje vindt de Efteling het belangrijk dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen in contact komen én blijven met sprookjes. Ze behoren immers tot ons cultureel erfgoed”, aldus Gerd Leers.

Stichting Natuurpark de Efteling
Aan de wieg van de Efteling staat Stichting Natuurpark de Efteling, die in 1952 het Sprookjesbos opende. Het doel van de stichting: het verschaffen en in stand houden van voorzieningen op het gebied van recreatie en ontspanning en het bevorderen van toerisme. De stichting fungeert als hoeder van het sprookje en bewaker van het cultureel erfgoed. Hiervoor ontplooit zij regelmatig activiteiten. In 2010 doneerde de stichting al een reusachtige uitgave van een Efteling-sprookjesboek aan deze basisscholen. Ook organiseerde de stichting in 2017 bijvoorbeeld de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’, om aandacht te vragen voor taal en fantasie.

Het sprookjesboek
Het nieuwe sprookjesboek is een kijk- en leesboek, met 30 sprookjes uit het Sprookjesbos en acht verhalen over bekende Efteling-attracties die nog niet eerder zijn uitgebracht. Het boek is onder meer geïllustreerd door verschillende Efteling-ontwerpers die in de loop der jaren het werk van Anton Pieck en Ton van de Ven hebben overgenomen.

Wereld van de Efteling
Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Nog tot en met 2 februari 2020 is het Winter Efteling. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.