Home > Eerstesteenlegging van nieuw gebouw Atletiekclub Staden

Eerstesteenlegging van nieuw gebouw Atletiekclub Staden

Geschreven op 16 april 2023 om 10:14 door Mario De Wilde

Gisteren was er de eerstesteenlegging van een nieuw gebouw voor Atletiekclub Staden. In september 1997 werd Atletiekvrienden Roeselare – afdeling Staden opgericht door Henri Lefevere. Er werd gebruik gemaakt van de voetbalterreinen van SK Staden. In 2002 werd vzw ACS (Atletiekclub Staden opgericht en in 2003 kreeg ACS een graspiste om aan atletiek te doen. In 2006 werd een kunststof sportzone met aansluitend een verspringstand gerealiseerd samen met een kunststof hoogspringstand. 15 jaar na de oprichting van de atletiekclub (2012) kregen ze hun eigen kunststofpiste. In 2023 wordt een nieuwe berging gebouwd om al het materiaal op te slaan en een sanitaire ruimte voor gebruikers van de piste.
ACS trainingen
Elke woensdag- en vrijdagavond zijn er trainingen. ACS beschikt over een 10-tal gemotiveerde trainers. In 2022 behaalden 7 trainers een trainersdiploma van ACS. Voor ACS is het belangrijk om te kunnen samenwerken. Dit doen ze ondermeer met de gemeente en de omliggende verenigingen, de Vlaamse Veldloopweek, LaKoSta, Sportkampen (uitlenen materiaal), tienersportbeurzen, … Atletiek is meer dan lopen. Kampnummers, wegwerpnummers (speer, discus en kogel), springnummers (hoog-, ver- en poolstokspringen), aflossingen en meerkampen komen eveneens aan bod bij ACS.
Visie en missie
ACS bied atletiek aan in al zijn facetten. De atleet staat centraal. Iedereen komt aan bod zowel recreanten, wedstrijdatleten jong en oud, talentvol of minder talentvol. ACS staat open voor iedereen uit Groot-Staden en omliggende gemeenten. Voor de bouw van de berging kreeg ACS van de gemeente Staden een investeringstoelage van 100.000 euro en een renteloze lening van 20.000 euro. ACS koos ervoor om de bouw van de berging te laten uitvoeren door lokale partners.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.