Home > Eersteklasser Zulte-Waregem voert nultolerantie in tegen geweld, pyrotechnisch materiaal en drugs

Eersteklasser Zulte-Waregem voert nultolerantie in tegen geweld, pyrotechnisch materiaal en drugs

Geschreven op 20 juli 2022 om 08:40 door Mario De Wilde

De Stad Waregem, PoliFezone MIRA en voetbalclub SV Zulte Waregem lanceren een plan om de veiligheid en de posiFeve beleving in het voetbalstadion van Essevee te verhogen. Er komt een nultolerantie tegen geweld, pyrotechnisch materiaal en drugs. Daarvoor wordt geïnvesteerd in extra opleidingen voor stewards, extra camerabewaking en er komt een meldpunt.
Voetbal, een feest. Een huizenhoog cliché, maar jammer genoeg niet al9jd een realiteit. Om de posi9eve beleving in en rond de Elindus Arena te bewaren, bundelen de stad, de poli9e en Essevee hun krachten.
Focus op posiFeve beleving
SV Zulte Waregem wil zijn trouwe supporters en vrijwilligers nauwer betrekken om van een bezoek aan de Elindus Arena een fijne ervaring te maken. De club zal via de supportersfedera9e en een nieuw samen te stellen SLO-team (supporter liaison officer, een verbindingspersoon tussen de club en de supporter) de stem van zijn supporters horen. En loopt het toch eens fout, dan kunnen supporters voortaan terecht op een meldpunt voor problemen. Op die manier wil Essevee sneller kunnen inspelen op uitdagingen die supporters ervaren: gebrek aan sanitair, problemen met de drankkaart of de toegankelijkheid van de tribuneplaatsen, … worden zo eenvoudig gemeld. Daarnaast blijft Essevee inzetten op de bijscholing van alle medewerkers. Dat gaat van jaarlijkse bijscholingen en opleidingen voor stewards tot een tapcursus voor barmedewerkers, alles wat kan bijdragen tot een aangename en vriendelijke sfeer.
Nultolerantie tegen geweld, pyrotechniek en drugs
Ook het voetbal ondergaat de mindere kanten van de maatschappelijke ontwikkeling. In een eerste fase zullen de ac9es van de drie par9jen focussen op geweldpleging, het gebruik van pyrotechnisch materiaal en druggebruik. Essevee verleent al jaren zijn medewerking aan sensibiliseringscampagnes van Stad Waregem en de Pro League. Die inzet blijft en zal, na enkele moeilijke coronajaren, opnieuw worden aangescherpt. Stadionbezoekers die zich toch niet aan de regels houden, zullen worden gestraft. De Politiezone MIRA zorgt voor de handhaving en de club kan via burgerrechtelijke procedures sanc-
9es laten opleggen aan zij die zich misdragen. Om de opsporing efficiënter te maken, investeert Essevee in zijn camerabewaking in en rond de Elindus Arena.
Alternatieve trajecten voor vorming & bewustwording
Bij erns9ge inbreuken worden een boete en/of stadionverbod uitgeschreven, maar er zijn ook alterna9eve trajecten. Wie zich niet gedraagt, moet inzicht krijgen in zijn/haar houding. De Pro League werkt sinds vorig jaar samen met de Kazerne Dossin bij inbreuken van racisme of discrimina9e. Essevee zal gelijkaardige trajecten voor vorming & bewustwording opzetten met lokale partners. Dat kan gaan van een vormingssessie bij de brandweer tot logis9eke taken om de gemaakte schade te vergoeden. Deze trajecten kunnen worden opgelegd bovenop een stadionverbod of boete.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.