Home > Eerste West-Vlaamse stad grijpt in: geen ijspiste tijdens kerst in Ieper

Eerste West-Vlaamse stad grijpt in: geen ijspiste tijdens kerst in Ieper

Geschreven op 7 september 2022 om 17:18 door Mario De Wilde

Deze namiddag nam het bestuur van het centrummanagement van Ieper de beslissing om de schaatspiste tijdens de kerstperiode te schrappen. De voorbereidingen van het kerstgebeuren zijn al een tijdje lopende, maar met de huidige ontwikkelingen rond energie en prijzen moeten er nu op een verantwoordelijke manier beslissingen worden genomen.

Geen ijspiste dus, maar er wordt gezocht naar alternatieven. Ook deze besprekingen zijn al lopende en het centrummanagement zal er samen met de stad alles aan doen om aangename kerstbelevenis te organiseren in de stad. “Met spijt in het hart hebben wij met het centrummanagement deze namiddag beslist om dit jaar geen ijspiste te organiseren. De problematiek van de hoge energiekosten, die iedereen voelt, zij het als gezin of als onderneming, ligt al enige tijd op tafel ter discussie. Het is absoluut niet verantwoord om de bijkomende energiekosten supplementair aan te rekenen aan de belastingbetaler. Daarmee willen wij als centrummanagement een duidelijk signaal geven dat ook wij een verantwoord kerstgebeuren willen organiseren voor iedereen”, aldus Jurgen Crombez, voorzitter Centrummanagement

“Het is jammer om zo’n beslissing te moeten nemen, maar het is de enige juiste. Desalniettemin zullen we natuurlijk volop op zoek gaan naar alternatieven. Ik ben er vast van overtuigd dat we samen met het bestuur van het centrummanagement en de verschillende straatverantwoordelijken opnieuw een geslaagd kerstgebeuren in Ieper zullen kunnen organiseren”, besluit Diego Desmadryl, schepen van economie en evenementen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.