Home > Eerste steenlegging van nieuw lokaal Seascouts ’t Kraainest in De Panne is een feit

Eerste steenlegging van nieuw lokaal Seascouts ’t Kraainest in De Panne is een feit

Geschreven op 31 mei 2024 om 06:55 door Mario De Wilde

Nadat de oude lokalen van Seascouts ’t Kraainest eerder deze maand tegen de vlakte gingen, was er eergisteren de eerstesteenlegging van het nieuwe scoutsgebouw in de Panne. Seascouts ’t Kraainest heeft al jarenlang haar uitvalsbasis in de Sportlaan van De Panne. Het clubhuis was echter aan vervanging toe. In februari 2023 heeft de gemeenteraad een eerste voorontwerp voor een nieuw scoutsgebouw goedgekeurd. Op de gemeenteraad van december vorig jaar lag het definitief ontwerp op tafel, dat met een meerderheid van alle stemmen goedgekeurd werd.

Nieuw scoutsgebouw
Door de ligging van het gebouw binnen het Duinendecreet werd destijds een GRUP zonevreemde sport- en jeugdinfrastructuur opgemaakt. Een inspraakmoment met Seascouts ’t Kraainest, en overleg met de adviesverlenende instanties, resulteerde begin 2023 in een voorontwerp dat voldeed aan de bepalingen van het GRUP. Een omgevingsvergunning kon bijgevolg aangevraagd worden en werd ook toegekend.
Op de gemeenteraad van december 2023 werd het definitief ontwerp met een ruime polyvalente zaal, voldoende wc’s, douches, een keuken en een berging goedgekeurd. Aan oppervlakte wordt niet ingeboet. Bovendien zal de polyvalente zaal kunnen omgevormd worden tot meerdere kleinere ruimtes voor activiteiten of om er al dan niet te slapen.

Bram Degrieck, burgemeester: “Na meer dan 60 jaar werking en vele decennia activiteiten in de oude lokalen, was een nieuw lokaal voor deze fijne jeugdvereniging aan de orde. Het lokaal was door en door versleten en voldeed niet meer aan de normen. Nu investeren we ongeveer 1 miljoen euro in een modern en polyvalent nieuw scoutslokaal dat aan alle wensen en normen tegemoetkomt, zodat de vereniging ook de volgende decennia de Oosthoek als uitvalbasis behoudt, en daar zijn we trots op!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.