Home > Eerste steenlegging nieuw multifunctioneel complex de Scharphoutsite in Lissewege

Eerste steenlegging nieuw multifunctioneel complex de Scharphoutsite in Lissewege

Geschreven op 14 mei 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

De oude gebouwen op de Scharphoutsite in Lissewege werden vorig jaar gesloopt, om zo plaats te maken voor kwalitatieve en duurzame vrijetijdsinfrastructuur voor de bewoners. Op deze site verrijst straks een polyvalent ontmoetingscentrum, waarbij de principes van het duurzaam bouwen ten volle worden toegepast. De Scharphoutsite zal voor het stadsbestuur van Brugge op dat vlak een pilootproject zijn. Zo wordt ingezet op een gemengd gebruik van de ruimtes. Door de ruimtes zoveel mogelijk multifunctioneel te voorzien kan deze nieuwe infrastructuur zo compact en efficiënt mogelijk gerealiseerd worden, zonder in te boeten op gebruiksgemak.

De Lissewegenaren zullen hier kunnen sporten, want dit complex wordt op sportief vlak een absolute aanwinst voor het noorden van Brugge. Dankzij schepen van Sport Franky Demon zal hier ruimte zijn voor verschillende sportdisciplines: judo en andere gevechtssporten, basketbal, badminton (enkel en dubbel), volleybal en minivoetbal. Bovendien zal de zaal ook mogelijkheden bieden voor de scholen hier in de buurt. Ze zullen er kunnen komen turnen of andere beweegactiviteiten organiseren. Een absolute troef is dat de zaal in twee kan worden opgesplitst, waardoor verschillende verenigingen tegelijk kunnen sporten. Rondom de gebouwen komen er petanquevelden, een minipitch en skatetoestellen.

En zo maken we een bruggetje richting de lokale jeugd. Schepen van Jeugd en fiere Lissewegenaar Mathijs Goderis zorgde ervoor dat de KSA hier een nieuw onderdak krijgt. Er komen drie werklokalen, een barruimte, een aparte berging en sanitair. Ook de speelpleinwerking van De Blauwe Lelie zal hier kunnen plaatsvinden. Ook geestelijke ontspanning is belangrijk. Daarom zal er hier ook een bibliotheekruimte ingericht worden. Schepen van Cultuur Nico Blontrock is alvast verheugd dat het noorden van Brugge op die manier cultureel verrijkt wordt. Zo komt hier een mooie omgeving met sfeervolle verlichting, wandelpaden, zitbanken, een groene parking voor 50 voertuigen een speelplein en ruimte voor ontspannende buitenactiviteiten.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.