Home > Eerste regenboogzebrapad aan de Regenboogschool in Beernem

Eerste regenboogzebrapad aan de Regenboogschool in Beernem

Geschreven op 31 augustus 2020 om 18:49 door Mario De Wilde

Op 17 mei , de Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie hangt Beernem steevast de regenboogvlag uit. Een belangrijk gebaar waarmee onze gemeente de holebigemeenschap een hart onder de riem wil steken. Gemeenteraadslid Roos Lambrecht wil nog een stap verder zetten en pleitte er in de gemeenteraad voor om daarnaast ook een regenboogzebrapad aan te leggen.

“Een regenboogzebrapad is een zebrapad in de kleuren van de regenboogvlag om aandacht te vragen voor diversiteit en aanvaarding van lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen en transgenders.
Dit kan bijvoorbeeld dicht bij een school om ook aan kinderen duidelijk te maken dat ze zichzelf mogen zijn en dat holebi of anders zijn niet abnormaal is”, aldus Roos Lambrecht.

Het voorstel van Roos kon onmiddellijk op sympathie rekenen van het schepencollege.
Volgens Vicky Reynaert, schepen van gelijke kansen en diversiteit, is een belangrijk stuk van het bestuursakkoord gewijd aan het streven naar een diverse en inclusieve samenleving  waar ieders rechten gerespecteerd worden. “ Met een regenboogzebrapad maken we duidelijk dat we een warme gemeente zijn waar allen welkom zijn, ongeacht hun geaardheid.  Veel holebi’s en transgenders ondervinden nog elke dag onbegrip en afwijzing, vandaar de noodzaak om dit ook bespreekbaar te maken. Een permanent regenboogzebrapad kan hiertoe bijdragen. “

Burgemeester Jos Sypré, die ook bevoegd is voor mobiliteit, stelt dat de aanleg van het regenboogzebrapad kadert binnen de subsidieaanvraag ‘verkeersveiligheid schoolomgeving’ waarvoor Beernem recent € 8.480 Vlaamse steun ontving. “Een regenboogzebrapad wordt aangelegd met gekleurde tussenstroken en is volledig reglementair als oversteekplaats voor voetgangers. Het zebrapad komt er na overleg met de directie van de Regenboogschool ter hoogte van de rotonde aan de Kardinaal Cardijnlaan. Op die manier kunnen de leerlingen die vanuit de richting Wingenesteenweg komen, veilig naar school”.

1 reactie

Ignace Tousseyn
Geschreven op 2020-09-01 10:50:04
Een heel mooi initiatief!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.