Home > Eerste nederlaag van Aalbeke is een feit: 4-2 verlies tegen Bissegem

Eerste nederlaag van Aalbeke is een feit: 4-2 verlies tegen Bissegem

Geschreven op 18 oktober 2021 om 16:29 door Mario De Wilde

Vroeg of laat moest de eerste nederlaag van de Blauwe Uilen er komen. Bissegem was de sterkste in de eerste helft na een onherkenbaar Aalbeke dat werkelijk niets op de mat kon brengen in die eerste helft. Aalbeke Sport kwam nog even terug tot 3-2 maar in het slot kon Ternest de 4-2 voorbij Delaere schieten. Ze staan samen met Bissegem & Ingelmunster weliswaar met ieder 16 punten op kop!

Bij aanvang van de wedstrijd wisten we dat de korte verplaatsing naar Bissegem geen gemakkelijke opdracht zou worden. Ze spelen helaas nog steeds op het 2de veld die met alle moeite van de wereld nog treffelijk bijlag, onze complimenten aan Bissegem voor de inspanning. Op het veld konden onze uilen het niet steken want dit geldt voor beide partijen. Bij Bissegem werd er geschoven en kwam Stragier in de ploeg. Ook Dylan Lavaert kreeg zijn kans en Maxim Demeyere kon zo plaatsnemen op de bank. Bij ons was Taybi Bensalem geschorst en zo kwam Thomas Kongolo terug in de ploeg.

Zwakste helft van dit seizoen voor Aalbeke

De eerste 5 minuten leken belovend. Onze uilen die in het wit speelden konden na 3 minuten al een kans noteren via Loosvelt naar Mauceri die voorlangs beslist. De verdediging van Bissegem was bij enkele momenten zeer stevig op o.a. Loosvelt & Cappelaere. De scheidsrechter beslist om de gemoederen te bedaren en nog geen kaarten uit te delen. Alhoewel wel voor het converseren met de tegenstander. Nu op de scheids moeten we het ook niet steken. De eerste kans van Bissegem is bijna meteen prijs, Delaere kan nog in corner verwerken. Op deze corner schiet Lavaert de bal rechtsreeks binnen aan de tweede paal, een Olympisch doelpunt zoals ze zeggen, zelf is hij er niet van bewust maar zo wel de 1-0 voorsprong. We proberen te antwoorden via een kans van Mauceri & op vrije trap van Sabri Bensalem lukt het ook net niet.

We blijven gewaarschuwd, de aanval van Bissegem is sterk op counter en bij indidivuele acties. Het is zo dat Robin Hoornaert een wandeling begint vanop de helft aan de linkerzijde. Hij dribbelt zich fraai tussen 3-4 Aalbeekse spelers, niemand kan hem afhouden en Hoornaert beslist net uit de 16 om uit te halen overhoeks in het zijnet binnen. 2-0 en dit na amper 18 minuten spelen. Op het half uur noteren we nog twee kansen van Bissegem, Ternest schiet over, Gheldhof op center van Stragier ook. Wij proberen een antwoord te vinden maar ook de center van Mauceri vindt niemand aan de tweede paal. Integendeel, in de 36ste minuut kan Cannaert zich goed doorzetten op de linkerkant, hij bedient Lavaert met een perfecte voorzet. 3-0, wij zijn nergens te bespeuren.

Optrekken aan een betere 2de helft met 2 doelpunten van Mauceri

Aan de helft gaat het in de kleedkamers hevig aan toe. We zijn wakker nu en moeten absoluut zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken. Coaches Derycke & Acke beslissen om dezelfde 11 in de tweede helft ook te brengen. Het resulteert ook meteen in kansen, we zien een ander Aalbeke van bij de start. Mauceri kan op een voorzet van Demeyere net niet binnenschieten. Nog een center van Demeyere, een goeie kan op de 50ste minuut niemand vinden. Kort daarna gaan we voor het eerst wisselen, Samuel Provoost & Kevin Dekens komen in. Bissegem valt wat terug en Aalbeke kan hiervan profiteren. Mauceri kan zich via een lange pass van Delaere vrijmaken aan de rechterkant en zo naar binnenkomen en de 3-1 maken net op het uur. En je gelooft het niet maar 3 minuten later opnieuw Mauceri op voorzet van Demeyere voor de 3-2. Het geloof is er terug en Bissegem beeft en begint te wisselen. Ze gaan over naar een 343 formatie omdat onze linkerkant continu gevaarlijk is. We blijven gevaarlijk echter via een intussen goed ingevallen Taha Souhail.

Helaas krijgen we het deksel op de neus. In de 88ste minuut gaat Demeyere in botsing met Lobbens zo komt Cannaert alleen op de achterlijn die achteruit past naar Maxim Demeyere, die zet voor aan de 2de paal of een schot waar natuurlijk Ternest opduikt. 4-2, jammer onze Blauwe Uilen verdienden dat 3de doelpunt. Die kan er uiteindelijk nog bijna komen. Dekens mist van dichtbij de 3-4.

Volgende week speelt Aalbeke thuis tegen Racing Waregem, de 15de in de stand. We organiseren deze wedstrijd met oog om de MUCO zoveel mogelijk te steunen met €5,00 entree, braadworsten & DJ’s voor & na de wedstrijd!