Home > Eerste Kortrijkzanen ontvangen deze week uitnodiging voor nieuwe boosterprik in VAXPO

Eerste Kortrijkzanen ontvangen deze week uitnodiging voor nieuwe boosterprik in VAXPO

Geschreven op 23 augustus 2022 om 11:48 door Mario De Wilde

De bescherming van de coronavaccins neemt na een tijdje af. Tegelijk worden in de herfst en de winter meer besmettingen verwacht. Daarom lanceert de Vlaamse regering de herfstcampagne met als slagzin: ‘onderhoud is de beste bescherming’. Inwoners uit Kortrijk, Kuurne en Harelbeke ontvangen vanaf deze week een uitnodigingsbrief. De eerste afspraken worden gepland vanaf 12 september.

Nut van de boosterprik
De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een COVID-besmetting. Die bescherming is hoog voor alle varianten van het virus die we tot nu toe kennen. Na een aantal weken begint de bescherming geleidelijk aan af te nemen. Vooral de bescherming tegen besmetting en milde ziekte, maar ook in mindere mate tegen zware ziekte. Sinds het begin van de pandemie waren er telkens heropflakkeringen van COVID-19 in het najaar. Daarom krijgen inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne nu de kans om hun persoonlijke bescherming te versterken met een nieuwe vaccinatie. Dat is mogelijk van zodra er minstens 3 maanden verstreken zijn sinds de laatste dosis.

Start vanaf 12 september
Inwoners uit Kortrijk, Kuurne en Harelbeke ontvangen vanaf deze week een uitnodigingsbrief. De eerste afspraken worden gepland vanaf 12 september. Dat geeft de vaccinatiecentra voldoende tijd om alle kwetsbare personen nog in september langs te laten komen. Tegelijk zullen de vaccinaties vanaf dan waarschijnlijk al kunnen gebeuren met vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.