Home > Eerste graafwerken gestart voor belangrijke investering in de Oostendse haven

Eerste graafwerken gestart voor belangrijke investering in de Oostendse haven

Geschreven op 6 april 2023 om 11:26 door Mario De Wilde

Vanochtend zijn de eerste graafwerken officieel gestart voor een nieuwe loods op de zwaarlastterminal in de Haven van Oostende. REBO (Renewable Energy Base Oostende) nv heeft beslist om verder te investeren in de uitrol van haar strategie en zal een loods bouwen met een oppervlakte van 6 900 m². Dit komt overeen met de grootte van een voetbalveld. Sinds de acquisitie in oktober 2019 werd de offshore windterminal geherpositioneerd naar een polyvalente zwaarlastterminal. Deze investering past in de visie dat Haven Oostende en haar dochterondernemingen actief dienen te participeren in de logistieke maritieme keten.

Na eerdere acquisitie in 2019 van de resterende 85% van de aandelen zet Haven oostende met REBO nv dus een volgende belangrijke stap in haar aanbod met actieve deelname in de logistieke maritieme keten. REBO investeert ongeveer 3,5 miljoen euro in een loods van 6 900 m² om nog meer trafieken aan te trekken. De gunning van de loods werd toegekend aan Vulsteke Bedrijfsgebouwen uit Kortemark, gespecialiseerd aannemer voor bedrijfsgebouwen en industriebouw.

Het feit dat REBO deze loods in eigen beheer zal uitbaten, garandeert dat moderne logistiek en het hoger belang, met name maximale rotatie van goederen versus louter stockage en optimale planning in het kader van bijvoorbeeld de energietransitie, kan nagestreefd worden. De voltooiing van de bouw van de loods is voorzien voor het derde kwartaal van 2023.

Charlotte Verkeyn – Voorzitter Haven Oostende: “Ik ben enorm tevreden dat we de strategie van REBO verder kunnen ontwikkelen. De loods levert een waaier aan opportuniteiten op in onze Haven waardoor we optimaal verder kunnen bouwen aan de toekomst.”

Dirk Declerck – CEO & Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “In 2019 werd REBO nv een volle dochteronderneming van Haven Oostende. De zwaarlastterminal is bekend als uitvalsbasis voor het bouwen van windparken op zee, maar is ook uiterst geschikt voor onder andere alles wat groot en zwaar is en de ontmanteling van windturbines. Het succes van de reconversie wordt met deze investering nogmaals aangetoond.”

Bart Tommelein – Burgemeester Stad Oostende & Voorzitter REBO nv: “We blijven stappen zetten op het vlak van de ontwikkeling van Haven Oostende en REBO door verschillende concurrentie le diensten aan te bieden aan de havengebruikers. Bijkomende trafieken versterken onze haven en vergroten de werkgelegenheid in onze stad. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Evelien Vulsteke – Vulsteke Bedrijfsgebouwen: “Als aannemer zijn we trots om onze expertise en ervaring in te zetten om dit project tot een succesvol einde te brengen. Deze investering zal niet alleen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de haven, maar ook het duurzame karakter mogen we niet vergeten. We kijken uit naar de verdere samenwerking met alle betrokken partijen”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.