Home > Eerste editie Mis en Plage in Knokke zorgde voor een gastronomische stormloop (en lovende Gault&Millau)

Eerste editie Mis en Plage in Knokke zorgde voor een gastronomische stormloop (en lovende Gault&Millau)

Geschreven op 23 juni 2019 om 18:45 door Mario De Wilde

Mise en Plage loopt over enkele uren af maar nu al mag gezegd worden dat het een voltreffer van formaat was. De voorzichtige schatting van 10.000 bezoekers werd vlotjes gehaald en voor de allereerste keer in België kwam Gault&Millau langs op een culinair event om een score toe te kennen. Dat deden ze niet alleen op de gerechtjes, maar ook op de locatie, de setting en de sfeer. Op het volledige rapport is het nog wachten tot morgen, maar de organisatie van Mise en Plage, D’M&S Eventique, mocht al enkele lovende woorden in ontvangst nemen. “Fenomenale setting, heel veel variatie, kortom food van hoog niveau over de ganse lijn met als absolute ‘winnaar’: een adembenemend dessert, het gerecht van Chocolatier M. Mooi meubilair, voldoende zitplaatsen, veel ruimte, hoge afwerkingsgraad, prachtige ontvangst, vriendelijk personeel, wondermooie bars, leuke beleving, unieke locatie. Meer dan een bezoek waard voor iedereen die houdt van lekker eten en die graag geniet met vrienden, familie en kennissen. Must see!” Mise en Plage ging vrijdag onder een stralende zon van start. Alleen al de prachtige setting op de unieke locatie doet je wegdromen. En dan heb je nog geen gerechtjes geproefd. In totaal kunnen de culinaire fans maar liefst 15 gerechtjes degusteren van verschillende topchefs uit Knokke-Heist en de Zwinstreek.

Culinair genieten in de Zwinstreek

Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie. Reken daar nog eens de Zwinstreek bij en dan kom je aan maar liefst 20 Michelinsterren verdeeld over 16 restaurants en 79 culinaire adressen geselecteerd door Gault&Millau. De regio zet zich zo op de kaart als culinaire trekpleister. Dat wordt elk jaar gebundeld in de brochure ‘Toprestaurants in Knokke-heist en omgeving’.

Wat is Mise en Plage?

Het culinair tasting event bracht dit weekend al dit talent samen. Het gastronomisch festival vond voor het eerst plaats op het strand in Knokke-Heist en topchefs uit Knokke-Heist en de Zwinstreek brachten gerechten met streekproducten, in totaal kunnen bezoekers maar liefst 15 gerechten degusteren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.