Home > Eerste aankomst van Peruaanse koffie onder de merknaam Cafés del Perú in Zeebrugge

Eerste aankomst van Peruaanse koffie onder de merknaam Cafés del Perú in Zeebrugge

Geschreven op 27 maart 2019 om 12:31 door Mario De Wilde

Peru is gekend om zijn hoogwaardige smaakprofielen en duurzame koffie-export; zo is Peru de derde grootste uitvoerder van biologische koffie en de vierde grootste uitvoerder van Fair Trade en UTZ koffie. Om de unieke smaak extra in de kijker te zetten, heeft Peru de brand Cafés del Perú gecreëerd. Dit zal de koffiebranders, barista’s en koffie connoisseurs helpen bij het herkennen en onderscheiden van de uitzonderlijke origine achter hun kop koffie. Als resultaat van een samenwerking tussen Trade Office van Peru in België, EFICO, Cenfrocafé en PromPeru, zal de eerste container koffie ooit met deze Cafés del Perú merknaam aankomen in België, bij Seabridge, Efico’s duurzame logistieke centrum en magazijn voor ruwe koffie.

Belangrijke Belgische invoerder van ruwe koffie

De container is gevuld met biologische Fair Trade koffie van Cenfrocafé, een coöperatieve uit Cajamarca, gelegen in het noorden van Peru, met meer dan 2.000 geassocieerde families en een lange exportgeschiedenis naar Amerika, Azië en Europa. België is de derde grootste invoerder van Peruaanse koffie binnen de EU en staat bekend als een belangrijke her-uitvoerder binnen de koffiesector: de eindbestemming van deze eerste container is de Franse koffiebrander Les Cafés Sati uit Straatsburg. EFICO is een belangrijke Belgische invoerder van ruwe koffie en reeds lange tijd partner van Peruaanse koffie coöperatieven via hun kantoor in Centraal-Amerika. Met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid in hun koffiegenen, hecht EFICO veel belang aan het stimuleren van lokale ontwikkeling en economische groei.

Hoge kwaliteit

De brand Cafés del Perú is ontwikkeld om Peruaanse koffie, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit, te onderscheiden. Als thuisbasis van het Andesgebergte, vindt men in Peru koffieteelt op hoogtes tussen de 800 en 2.000 meter boven zeeniveau en wordt de beroemde Peruaanse Specialty Coffee geteeld tussen de 1.200 en 1.800 meter boven zeeniveau. Peruaanse koffie wordt vooral in de schaduw geteeld, wat zorgt voor de typische smaak. Peruaanse koffieboeren bezitten doorgaans percelen tussen de 0.5 en 5 hectaren groot, maar zijn verenigd in coöperatieven die ook sociale en milieuvriendelijke projecten organiseren voor de gemeenschap. Ongeveer 223.000 families zijn rechtstreeks betrokken bij de koffieproductie in Peru. De belangrijkste koffieproducerende regio’s zijn San Martin, Amazonas en Cajamarca in het noorden van het land en Junin in het centrum

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.