Home > Eenvormige parasols voor terrassen Knokke zijn ‘made in West-Vlaanderen’

Eenvormige parasols voor terrassen Knokke zijn ‘made in West-Vlaanderen’

Geschreven op 1 juli 2020 om 08:57 door Mario De Wilde

Vandaag worden in Knokke-Heist de eerste terrasuitbreidingen geplaatst, die het gemeentebestuur heeft toegelaten in de nasleep van de coronacrisis. Knokke-Heist kiest voor een uniforme look van de horeca zaken en kocht daarom designparasols van de West-Vlaamse fabrikant Umbrosa. Deze parasols zullen worden verhuurd aan de horeca-uitbaters. Het Roeselaarse bedrijf biedt daarbij voor het eerst ook een servicepakket aan voor onderhoud en herstellingen.

Net als vele andere steden en gemeenten werkte ook Knokke-Heist een toeristisch-economisch herstelplan uit. In het kader daarvan mogen de terrassen van horecazaken alvast tot 31 oktober worden uitgebreid. Het gemeentebestuur koppelde daar een aantal strikte voorwaarden aan, die een kwalitatief straatbeeld moeten garanderen. In de horecazone van het Maurice Lippensplein mogen bijvoorbeeld enkel witte designparasols worden geplaatst van het type Umbrosa, die door de  gemeente werden aangekocht en nu worden verhuurd.

100% Belgisch product

Voor Umbrosa is deze opdracht een opsteker. CEO Christophe Haemers: “We zijn erg blij dat Knokke-Heist voor onze designparasols heeft gekozen. Tijdens de ontwikkeling van onze producten hechten we erg veel belang aan de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen. De design zijn innovatief en eerder luxueus. De twee modellen dat het gemeentebestuur geselecteerd heeft (Infina en Spectra), zijn tijdloos, vierkant en hebben een wit parasoldoek. Niet toevallig is zijn deze modellen highrunners uit de Umbrosa collectie.” Bijkomend: de parasols zijn een 100% Belgisch, zelfs West-Vlaams product. “We werken geregeld samen met internationale designers, maar de productie gebeurt volledig in België en in eigen beheer. Zo worden de parasoldoeken in ons Roeselaarse atelier manueel gesneden, genaaid en getest”, legt de CEO uit. “Alleen zo kunnen we de kwaliteit en een perfecte afwerking garanderen. We werken enkel met duurzaam aluminium, UV-bestendige materialen en kwalitatieve stoffen, die tegen een stootje kunnen en jarenlang meegaan.”

‘Parasol-as-a-service’

De Roeselaarse producent van innovatieve schaduwoplossingen biedt in primeur ook een servicepakket aan. “We lanceren een vorm van ‘parasol-as-a-service’”, zegt Christophe Haemers met een glimlach. “Elk onderhoud of een eventuele herstelling is namelijk inbegrepen in de overeenkomst met het gemeentebestuur. Een horeca-uitbater die een probleem ervaart, kan contact opnemen met onze technische dienst en wordt binnen de 48 uur geholpen. Indien nodig, vervangen we de parasol meteen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.