Home > Een tip om deze donkerste dagen gezelligheid en smaak te geven: Raclette du Zoute in Knokke-Heist

Een tip om deze donkerste dagen gezelligheid en smaak te geven: Raclette du Zoute in Knokke-Heist

Geschreven op 15 december 2023 om 08:41 door Mario De Wilde

Overheerlijk en gezellig in elk seizoen, maar vooral in deze donkere winterdagen een onweerstaanbare hit: met z’n allen kaasracletten. Het idee alleen al doet een fijnproever watertanden. Hoe kouder het buiten wordt, hoe meer zin wij krijgen in gesmolten kaas. Dat waar genot voor al je zintuigen krijgt in Knokke-Heist tijdelijk een verrassende invulling. Met dank aan Raclette du Zoute. Het decor? De mooiste zaal van het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark waar o.a. F.C. Knokke haar thuismatchen speelt. Wie de deur opent waant zich meteen in een Zwitserse alpenhut met verlichte kerstbomen, tientallen kaarsjes en allerlei authentieke gadgets uit de Zwitserse bergen aan de wanden. Mét intussen een meesterlijk uitzicht over het voetbalterrein en de atletiekpiste daarrond. Spreek dus maar rustig van een verrassende combinatie. En dan moest het lekkerste nog komen….

Nog tot tot en met vrijdag 12 januari organiseert The Arena Group deze pop-up raclette restaurant. “We willen mensen laten genieten van de faciliteiten die het stadion te bieden heeft buiten de voetbaldagen” zegt David Simoens, COO van de blauwwitte voetbalclub en daar lukt men alleszins. “Met The Arena Group proberen we, buiten het dagelijks exploiteren van voetbalstadiums, ook steeds eigen unieke producties op te zetten. Deze keer hebben we gekozen voor het concept “winterse raclette” aldus Michiel Vanderheyden, CEO The Arena Group.

Wat op tafel komt is het summum van smakelijke gezelligheid. Hapjes met een aperitief vooraf want het grote vuurwerk volgt even later: als bijgerechten een scala van paprika’s, fijne champignons, witloof, voorgekookte krielaardappeltjes, een fris slaatje, sneetjes krokant baguette brood en dan uiteraard de bekende halfzachte, gepasteuriseerde Zwitserse kaas in veelvoud. Perfect gekruid en in combinatie met de geserveerd salami en hesp. Vanaf dan is het aan de bevoorrechte gasten om te experimenteren en aan de slag te gaan. De kaas glijdt na het bakken probleemloos van de pannetjes en vanaf dat moment is het codewoord: genieten!

Wil je zelf ook komen genieten van deze gezellige pop-up ervaring in het stadion van Knokke? Dat kan nog tot vrijdag 12 januari 2024. Je zal er helemaal ondergedompeld worden in een warme chalet sfeer zoals nergens anders. Proef de heerlijk Zwitserse raclette à volonté menu (met hapjes en dessert) voor 65 euro.

Raclette Du Zoute in Knokke, Smedenstraat 93 – 8300 Knokke-Heist. Alle info en reservaties vind je op deze link

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.