Home > Een succesrijk weekend vol (2700) beeldende kunst in West-Vlaanderen

Een succesrijk weekend vol (2700) beeldende kunst in West-Vlaanderen

Geschreven op 22 oktober 2018 om 16:25 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend was het zover: meer dan 2700 kunstenaars namen deel aan Buren bij kunstenaars. Zij zetten de deuren van hun werkplek open en stonden klaar om je te ontvangen en wat meer uitleg te geven over hun werk. En dat lokte veel nieuwsgierige bezoekers die op pad trokken om ateliers, kunstenaars en beeldend werk te ontdekken. Niet alleen in de grote steden van West-Vlaanderen, maar ook in kleinere dorpjes en op den buiten zetten kunstenaars de deuren van hun werkplek open en kon je beeldend werk ontdekken waar je het niet meteen verwacht. Buren, familie, onbekenden, mensen van buiten de provincie; de bezoekers van Buren bij kunstenaars kwamen van overal. Vooral op zondag gingen ze langs bij de deelnemende kunstenaars.

Bezoek in caravan

Enkele bezoekjes die bijbleven: Djordy Rondelez ontving ons aan zijn tekentafel, waar hij hyperrealistische schilderijen en tekeningen maakt. Hij tekent nog maar drie jaar en vindt ‘Buren bij kunstenaars’ een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier met zijn werk naar buiten te komen. Renée Lodewijckx ontmoetten we dan weer in haar kleurrijke werkcaravan, waar ze tekent en textielkunst maakt. Als we binnenstapten in haar caravan, kwamen we helemaal in haar creatief universum terecht terwijl ze honderduit over haar werk praatte. In Biblab ontdekten we de 7 jonge kunstenaars die de oude bibliotheek tijdelijk inpalmden: Els Ghyselinck, Flore Deman, Sophie Cocheteux-Depraeter, Steffi Marreel, Lukas Amez, Louise Gevaert en Simon Boury. Ze vertelden enthousiast over hun passie én we zagen hen samen aan één grote tafel live aan het werk.

Kortom: Buren bij kunstenaars was een weekend vol ontdekkingen en mooie ontmoetingen. Alles tonen is onmogelijk, maar een mooie impressie van drie dagen creativiteit vind je hier. ‘Kunstwerkt heeft op mijn vraag dit prachtige initiatief van de provincie West-Vlaanderen succesvol overgenomen en dit weekend gerealiseerd met toeters en bellen: 2700 beeldende kunstenaars hebben het publiek toegelaten om een kijkje te nemen in hun ateliers! Op naar de uitrol in heel Vlaanderen vanaf 2020, een fantastische uitdaging!’ Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel

Meer info over Buren bij kunstenaars?
www.burenbijkunstenaars.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.