Home > Een prachtboek over ‘Prachtvogels’ met 94 vogelsoorten met meeslepende verhalen

Een prachtboek over ‘Prachtvogels’ met 94 vogelsoorten met meeslepende verhalen

Geschreven op 14 mei 2024 om 06:52 door Mario De Wilde

‘Prachtvogels’ is zopas van de persen gerold en meteen een grote jubel want dis is een fors en luxe uitgevoerd boek met daarin meeslepende verhalen over 94 vogelsoorten van de Rode Lijst. Sinds 2006 schrijft René de Vos in het blad vogels van Vogelbescherming een rubriek onder de naam Prachtvogels. Hierin wordt elke vogelsoort van de Rode Lijst op ludieke en informatieve wijze voor het voetlicht gehaald.

De verhalen die deze vogels vertellen – zelfs de meest droevige – zijn zonder uitzondering onderhoudend, de manier waarop de vogels zich visueel presenteren is van grote klasse. Een prachtboek dat zich op het nachtkastje net zo thuis voelt als op de salontafel. Maar vooral hartstikke leuk om te lezen.

Met de onderhoudende teksten van René de Vos en de mooiste foto’s uit de bestanden van Agami Photo Agency heeft Vogelinformatiecentrum Uitgeverij een aantrekkelijk en luxe boek gemaakt. De uitgevers willen zo deze 94 vogelsoorten van de Rode Lijst onder de aandacht van een breed publiek brengen. Daarmee willen ze bijdragen aan een breed besef dat deze ‘vogels van eigen bodem’ echt bescherming verdienen.

Prachtvogels wordt uitgegeven door Vogelinformatiecentrum Uitgeverij en Uitgeverij Noordboek; het zal voorjaar 2024 verschijnen. Teken nu in voor dit boek en ontvang 5 euro korting (€ 29,90 i.p.v. € 34,90). Elk verkocht exemplaar van Prachtvogels betekent een financiële bijdrage aan de bescherming van bedreigde Nederlandse broedvogels.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.