Home > Een pinguïn? Een otter of een zeepaardje? Sea Life zoekt nieuwe burgemeester

Een pinguïn? Een otter of een zeepaardje? Sea Life zoekt nieuwe burgemeester

Geschreven op 26 september 2018 om 15:41 door Mario De Wilde

Vanaf 28 september gaat SEA LIFE Blankenberge op zoek naar een burgemeester. De favoriet zal het komende jaar aan het roer staan van het park. 5 dieren hebben zich kandidaat gesteld. Steenvis Pierre, zeepaardje Mia, zwartpuntrifhaai Magnus, pinguïn Markie en otter Hector. Stemmen kan tot 12 november ter plaatse of op Facebook.

Vijf kanshebbers 

De vijf kandidaten vragen elk aandacht voor een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt.

· Pinguïn Markie is een Humboldt-pinguïn en staat voor meer snoepen. Samen met haar man Usher heeft ze 15 kinderen. De jongste is nog geen één jaar oud, maar ze heeft er haar handen vol mee. De andere kinderen zijn al het huis uit. Ze is een echte snoeper en wil daarom meer snoepmomentjes inlassen om te ontsnappen aan het drukke leven als mama.

· Otter ‘Hector‘ ijvert voor meer spelplezier. Hij speelt graag met blaadjes en steentjes en vindt het ook leuk om de bezoekers van SEA LIFE Blankenberge in de touwen van het speelplein te zien. Hij wil het aantal uren buiten spelen verplicht maken voor iedereen. “Want dat houdt je jong.”, zegt hij.

· Steenvis ‘Pierre’ wil meer rust in onze maatschappij. “Iedereen is tegenwoordig zo opgejaagd. Ik word er helemaal gek van. Neem een voorbeeld aan mij, en spaar je krachten voor wanneer je op jacht gaat.”, vertelt hij.

· Zwartpuntrifhaai ‘Magnus’ houdt van sport. Je ziet hem nooit stil liggend. Hij houdt er simpelweg niet van. “Ik vind zelf dat iedereen in beweging moet blijven, dat is veel gezonder.”, zegt hij vastberaden.

· Zeepaardje ‘Mia’ ijvert voor meer verlof voor de vrouwen wanneer hun baby’s geboren worden. “Bij ons, zeepaardjes, draagt de vader de baby’s in de buik, maar ik wil dat wij als moeder ook mee kunnen genieten van die tijd”, vertelt ze.

Elk een team militanten

Ze trommelden elk een team van militanten op dat doorheen de hele campagne leuke weetjes deelt over hun kandidaat, zodat je hen beter leert kennen. Geen nood, er komt geen extra verkiezingsdrukwerk in je bus. Op 28 september om 10u00 gaan de stembussen open. Bezoekers van het park kunnen stemmen door middel van een voucher die ze ontvangen aan de inkom van het park, maar ook via een module op de Facebook-pagina van SEA LIFE Blankenberge kan een voorkeurstem gegeven worden. Op 12 november sluiten de stembussen en worden de stemmen geteld. 13 november wordt de nieuwe burgemeester bekend gemaakt

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.