Home > Een Levende Bibliotheek, u zegt? Straks kan je 12 getuigenissen horen van West-Vlamingen in Poperinge

Een Levende Bibliotheek, u zegt? Straks kan je 12 getuigenissen horen van West-Vlamingen in Poperinge

Geschreven op 26 januari 2022 om 15:25 door Mario De Wilde

Een Levende Bibliotheek, u zegt? Inderdaad, in deze bibliotheek leven de boeken: ‘boeken’ zijn hier mensen van vlees en bloed. Stuk voor stuk hebben ze vooroordelen aan de lijve ondervonden. Nu doen ze hun verhaal en helpen zo stereotypen te doorbreken. Een slechtziende, een leven in armoede, een bewoner van een rusthuis, ex-kankerpatiënt, homoseksueel, religieus-spiritueel geïnspireerde lifecoach, bioboer, psychisch kwetsbare… Allemaal kenmerken, allemaal onderdeeltjes van identiteiten die onmiddellijk clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen altijd echte mensen. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis over verlies, geluk, ziekte, hoop en herstel.
In Levende Bib krijgt elk levend boek de kans om tijdens een tête-à-tête zijn verhaal te vertellen en helpt zo om stereotypen te doorbreken. Waarom? Omdat verhalen over veerkracht sterk en inspirerend zijn. De Levende bibliotheek maakt ruimte om kwetsbaarheid en anders-zijn bespreekbaar te maken.

Hoe werkt het?
Voor de start van de Levende Bibliotheek krijg je een overzicht van de aanwezige Levende Boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. In die tijd krijg je de gelegenheid om het Levend Boek te leren kennen, in een persoonlijk gesprek, van mens tot mens.

Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven is vereist.

ism Bibliotheek Poperinge – De Letterbeek, P.Z.H. Hart op zaterdag 12 februari 2022 van 14 u. tot 17 u.
Bibliotheek Poperinge – De Letterbeek, Veurnestraat 71, Poperinge. Reserveer jouw gesprek aan de balie van de bib Poperinge of online via poperinge.bibliotheek.be/levende-bibliotheek. Je kan je ook inschrijven via 057 33 29 02 of bib@poperinge.be.

Evenement ism Avansa Oostende-Westhoek en Heilig Hart Ieper – Psychiatrisch ziekenhuis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.