Een KOOKEET in Kortrijk: elf chefs willen Kortrijk zondag culinair op de kaart plaatsen
Zondag aanstaande organiseert de vzw Café Paté een culinaire hoogdag in het centrum van Kortrijk. Mits inschrijving vooraf kunnen 300 gegadigden hun smaakpapillen laten testen door elf topchefs uit de regio die achter het fornuis zullen staan in De Vork (Doorniksestraat) en voor een toemaatje zorgen in het vroegere RTT-gebouw aan de Tuinstraat. De laatstejaarsstudenten event management van VIVES zullen het smaakvolle initiatief nog een meerwaarde geven met toeters en bellen. De culinaire dag krijgt de ietwat cryptische naam DuisteRTT mee.
Samen achter fornuis
Café Paté is een initiatief van twee chefs en jeugdvrienden Matthias Speybrouck (Va et Vient) en Felix François (Het Vliegend Tapijt). Bedoeling was in eerste instantie om samen een ‘paté event’ te organiseren, maar nu is het tijd voor iets meer. In hun kielzog betrokken ze nog negen collega’s. De elf apostels gaan zondag gezamenlijk achter het kookfornuis staan. De betrokken horeca-zaken zijn ViEr, Walle 111, Oud Walle, Volver, Argendael, Messeyne, Tast and Colours, HULA, Rebelle. Ook Viva Sara doet zijn duit in het zakje. DuisteRTT is een éénmalig event. Via een smaakvol parcours zullen de gasten verwend worden met apero en bites, een 10-delig foodsharing lunch, een top dessert en conceptuele koffiebeleving.
info: www.duistertt.be