Home > Eén kans, één floddergoal maar Club naar halve finale Croky Cup na zuinige 0-1 zege tegen AA Gent

Eén kans, één floddergoal maar Club naar halve finale Croky Cup na zuinige 0-1 zege tegen AA Gent

Geschreven op 17 januari 2024 om 08:25 door Mario De Wilde

Na een korte winterbreak hervatte het Belgische voetbal meteen met een bekerclash tussen KAA Gent en Club Brugge. Op aangeven van Skov Olsen opende Thiago in de eerste helft de score. Dit bleek uiteindelijk ook het winnende doelpunt waardoor Blauw-Zwart verder bekert. Op naar de halve finale van de Croky Cup! Informatie over de ticketverkoop voor de halve finale volgt vandaag De heenwedstrijd wordt volgende week woensdag op 24 januari in Jan Breydel afgewerkt.

Net voor de winterpauze speelde Blauw-Zwart 1-1 gelijk tegen leider Union SG. In vergelijking met de basiself toen, voerde coach Deila slechts één wijziging door voor de bekerconfrontatie tegen KAA Gent. Onyedika reisde af naar de Afrika Cup en op die manier kwam Nielsen opnieuw in het team. In het aanvallende compartiment speelden Skov Olsen en Nusa in steun van diepe spits Thiago. Bij KAA Gent vielen vooral de namen van jonge spelers Agbor en Lagae op.

Verslag van een ‘on’-match
Het was Club dat meteen de bal opeiste in de openingsfase, maar concreet doelgevaar leverde dat vooralsnog niet op. Thiago probeerde het wel eens opportunistisch vanop ruime afstand, maar zijn poging ging hoog over het doel van Roef. Na 10 minuten moest de thuisploeg al noodgedwongen een eerste wissel doorvoeren, wanneer Roef plots naar zijn hamstring tastte. Hij kon niet meer verder en Schmidt maakte zo zijn opwachting. Die mocht zich al vrij snel omdraaien, want enkele minuten na zijn invalbeurt kwam Blauw-Zwart op voorsprong. Skov Olsen zette zich door op zijn flank en in enkele pogingen kreeg hij de bal voor doel waar Thiago het snelst reageerde om het leer tegen de netten te tikken. De bezoekers tankten hieruit vertrouwen en gingen meteen op zoek naar de dubbele voorsprong. Dat lukte ei zo na wanneer Nielsen in de grote rechthoek twee spelers uitkapte en vervolgens kon aanleggen. Kandouss smeet zich in de baan van het schot en voorkwam zo erger voor de thuisploeg. Het vervolg via Nusa ging naast het doel.

De Buffalo’s ondergingen op dat moment de wedstrijd, maar iets voor het halfuur kwamen ze toch twee keer op korte tijd gevaarlijk opzetten. Eerst moest Mignolet goed plat op een poging van dichtbij van Cuypers in de korte hoek. Vervolgens had De Sart veel tijd en ruimte op een afvallende bal, maar zijn knal belandde over de kruising. Hierna volgde er een fase met veel duels in alle linies, maar zonder echt uitgespeelde kansen langs beide kanten. Hard tegen hard dus, maar wel wat ten koste van het spelniveau. In de toegevoegde tijd van de eerste helft dreigde KAA Gent toch nog eens, maar Cuypers kopte op een hoekschop van dichtbij over doel. Na 7 minuten extra tijd weerklonk het rustsignaal en ging Blauw-Zwart met een kleine voorsprong de kleedkamer in…

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 namen waarmee het eerste bedrijf werd beëindigd. Deze keer was het de thuisploeg dat meteen druk vooruit trachtte te zetten en in de eerste minuut probeerde De Sart het al eens van buiten de zestien. Zijn poging ging ruim over doel, dus Mignolet moest niet ingrijpen. Hierna nam Club stelselmatig toch weer de partij in handen, maar concreet doelgevaar leverde dit niet meteen op. Iets voor het uur infiltreerde Nielsen goed in de zestien en legde het leer achteruit voor Skov Olsen. Die trapt in één tijd, maar het leer ging over de kooi van Schmidt. Even later reageerde de thuisploeg hierop via pogingen van Kums en Gerkens, maar allebei geraakten ze niet voorbij de Brugse muur.

Even later besloot coach Deila om twee verse krachten in te brengen en zo maakten Balanta en Zinckernagel hun opwachting ten koste van Nielsen en Nusa. Rond minuut 75 volgde de grootste mogelijkheid voor KAA Gent. De defensie van Club kreeg een vrije trap niet weggewerkt en zo kwam het leer pardoes in de voeten van Orban. Die kon alleen voor Mignolet aanleggen, maar de goalie van Blauw-Zwart stond pal en voorkwam zo de gelijkmaker. Vervolgens hield Club het achteraan opnieuw goed gesloten en noteerden we enige tijd geen doelkans.

Er werd uiteindelijk drie minuten toegevoegde tijd gerekend en daarin kwam Blauw-Zwart toch nog goed weg. Samoise trapte de bal voorbij Mignolet, maar Spileers bracht in extremis redding vanop de lijn. Dat deed hij tot twee keer toe, want meteen daarna trapte hij het leer weg via Gandelman en de paal. Geluk voor Club dus, maar dit bleek wel de laatste mogelijkheid. Blauw-Zwart bekert aldus verder en plaatst zich voor de halve finale van de Croky Cup!

Croky Cup – Kwartfinale

Toeschouwers: 20.185 – KAA Gent Arena

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

KAA Gent: Davy Roef (15’ Daniel Schmidt) – Bryan Agbor, Ismaël Kandouss, Bram Lagae – Matisse Samoise, Julien De Sart, Sven Kums, Pieter Gerkens (78’ Tibe De Vlieger), Archie Brown – Gift Orban (78’ Omri Gandelman), Hugo Cuypers.
Bank: Daniel Schmidt, Noah Fadiga, Mohamed Soumah, Omri Gandelman, Tibe De Vlieger, Robbie Van Hauter, Laurent Depoitre.

Coach: Hein Vanhaezebrouck

Club Brugge: Simon Mignolet – Maxim De Cuyper, Jorne Spileers, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Casper Nielsen (69’ Éder Balanta), Hugo Vetlesen (90+4’ Dedryck Boyata), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen, Igor Thiago, Antonio Nusa (69’ Philip Zinckernagel).
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Dedryck Boyata, Kyriani Sabbe, Éder Balanta, Michal Skóras, Philip Zinckernagel, Ferran Jutglà.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: De Sart, Skov Olsen, Samoise, Balanta, Kums, Orban
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 17’ Thiago (0-1)

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.