Home > Een ijzige zondag in Surfers Paradise in Knokke-Heist: 63 vrijwilligers halen 126 kg op

Een ijzige zondag in Surfers Paradise in Knokke-Heist: 63 vrijwilligers halen 126 kg op

Geschreven op 25 maart 2024 om 08:35 door Mario De Wilde

Op de eerste zondag van de lente was er weinig lenteweer te zien, maar wel 63 vrijwilligers die het strand van Surfers Paradise in Knokke-Heist tot aan de Zwingeul kwamen opruimen naar aanleiding van de 15e editie van de Eneco Clean Beach Cup. Schepen van Milieu Antoine Geerinckx beet met zijn echtgenote de spits af en verzamelde op zijn eentje 10 kg afval.

Mens en dier werkten samen om het afval te verplaatsen, zo waren er 2 ezels met draagzakken en verschillende honden die meehielpen de duinen afspeuren naar afval. De totale buit bedroeg uiteindelijk maar liefst 126 kg afval. Opmerkelijke stukken waren een lege valies!, netten en nogal wat divers plastieken afval, het overgrote deel gevonden tussen het helmgras in de duinenstrook. Vanwege de aanlandige noordwestenwind spoelde er ook één en ander aan uit zee zoals enkele jerrycans.

Bedankt dus aan alle moedige strandjutters, veel bruikbaars zat er niet in, maar we starten alvast het nieuwe seizoen met een propere strook van 3 kilometer. Hopelijk geldt dit voor de ganse Belgische kust want elke watersportclub deed vandaag zijn duit in het zakje. Surfers hebben immers hoofdzakelijk proper strand en afvalvrij water nodig om hun ding te kunnen doen.

Op naar de volgende editie, hopelijk met nog minder afval want het ziet er toch naar uit dat er meer en meer respect getoond wordt voor de natuur en er minder afval gewoon maar achtergelaten wordt, tenzij de natte winter zijn duit in het zakje deed en voor minder bezoekers zorgde…

Ezeltjes zorgen ervoor dat iedereen de zware last niet al te ver moest dragen

Schepen Antoine Geerinckx beet de spits af (vlnr Frank Vanleenhove/Antoine Geerinckx/Severine Gevaert/Joyce Vanleenhove)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.