Home > Een huis kopen? A.u.b., je gratis cheque van € 2500 om op reis te gaan

Een huis kopen? A.u.b., je gratis cheque van € 2500 om op reis te gaan

Geschreven op 10 maart 2021 om 09:38 door Mario De Wilde

Afgelopen week stuurde Jeroen Cauwelier van UniQuest uit Poperinge nog een open brief naar minister Alexander De Croo. Nu krijgt de West-Vlaamse reisondernemer steun uit onverwachte hoek. Want om zowel reizigers als de reissector zelf het nodige (zon)licht aan het einde van de tunnel te gunnen, lanceert bouwfirma Despierre uit Houthulst een opvallend initiatief: wie er voor eind oktober een woning koopt, krijgt een reischeque van 2.500 euro.

Een maatschappij in stilstand
In maart 2020, toen de wereldwijde pandemie ook ons land in z’n greep kreeg, introduceerde de Nationale Veiligheidsraad tal van maatregelen. Verplaatsingen hoorden zich voortaan enkel te beperken tot het strikt noodzakelijke, social distancing werd – net als telewerk – de norm, en zelfs even halt houden en uitrusten op een bankje in een park of dreef werd verketterd. Afgezien van wat respijt tijdens het zomerreces was en is zelfs een restaurant- of cafébezoekje niet meer aan de orde. De gevolgen waren – en zijn nog steeds – stevig merkbaar.

Een hart onder de riem
Om die reissector nu het broodnodige duwtje in de rug te geven, en toekomstige vastgoedeigenaars ineens ook perspectieven te bieden, lanceert bouwfirma Despierre een opvallend initiatief. Wie voor oktober een woning koopt bij Despierre, verzekert zich van een reischeque ter waarde van 2.500 euro. “Het idee daarachter is tweeledig”, vertelt Filip Despierre. “Enerzijds willen we onze steun uitspreken voor zowel de reissector zelf, als het lokale reisbureau Uniquest in het bijzonder; anderzijds willen we ook duidelijk maken dat, wie een woning wil kopen, z’n reisdromen niet noodzakelijk meteen hoeft op te bergen om budgettaire redenen.”

Een woonst met een reis inbegrepen
Wie op zoek is naar een woning en op de website van Despierre z’n gading vindt tussen een van de vele lopende projecten, maakt in ieder geval kans. Zo bijvoorbeeld bij het Project Hoedt, waaronder Despierre Bouw & Ontwikkeling z’n deskundige schouders zette, om er oudere, stilaan verloederde woningen in te ruilen voor kwalitatieve, visueel knappe en energetisch-attractieve nieuwbouwwoningen en -appartementen. En het resultaat mag er zijn: Hoedt telt 7 nieuwbouwwoningen en 14 nieuwbouwappartementen met zongerichte tuin of terras, waarbij de koper zelf nog inspraak heeft in de materiaalkeuze. Wie geprikkeld is: project Hoedt zet de deuren open op 27 maart van 14.00 tot 17.00u en daags nadien 28 maart van 10.00 tot 12.00u. Geen tijd? Geen probleem: voor meer info, kan je zeker ook terecht op de website www.despierrebouwenontwikkeling.be

Foto Filip Despierre

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.