Home > ‘Een hart voor West-Vlaanderen’ komt op voor kwetsbare kinderen en jongeren  

‘Een hart voor West-Vlaanderen’ komt op voor kwetsbare kinderen en jongeren  

Geschreven op 23 september 2021 om 11:44 door Mario De Wilde

Meer dan één op tien kinderen in West-Vlaanderen loopt het risico om op te groeien in een kansarm gezin. Ondanks deze hallucinante cijfers, lijken de middelen ter bestrijding van kansarmoede echter steeds schaarser te worden. Om hieraan tegemoet te komen lanceert het Streekfonds West-Vlaanderen ook dit jaar een projectoproep ter ondersteuning van organisaties die zich inzetten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Een Hart voor West-Vlaanderen
Via ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ steunt het Streekfonds West-Vlaanderen jaarlijks tal van projecten die zich richten op de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. Organisaties en verenigingen die in aanmerking komen kunnen tot 5.000 euro aan financiële steun krijgen voor hun project. De selectie van de projecten gebeurt door een onafhankelijke jury van experten en ervaringsdeskundigen. Projecten met aandacht voor het versterken van kansen en talentontwikkeling bij kwetsbare kinderen en jongeren hebben hierbij een streepje voor.

100.000 euro per jaar
Dankzij de bijdragen van een uitgebreid netwerk aan bedrijven, partners, de opbrengsten van fondsenwervingsacties en particuliere giften kan het Streekfonds jaarlijks zo’n 100.000 euro aan directe projectsteun toekennen. Sinds de oprichting van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ konden in totaal al meer dan 500 projecten worden ondersteund voor een bedrag van meer dan 2.000.000 euro.

De link naar de geselecteerde projecten van de oproep 2020 vind je hier https://streekfonds.be/projecten-een-hart-voor-west-vlaanderen

Zelf een project indienen?
Ben je als vereniging, vzw, buurt- of oudercomité ook op zoek naar extra middelen voor een project ten voordele van maatschappelijk kwetsbare kinderen of jongeren? Neem dan contact op met het Streekfonds West-Vlaanderen en dien vóór 8 december 2021 je projectaanvraag in. Jan Despiegelaere Algemeen coördinator Streekfonds West-Vlaanderen p/a Broelkaai 6 – 8500 Kortrijk – E griet@streekfonds.be – streekfonds.be – kbs-frb.be - facebook.com/streekfonds

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.