Home > Een grote ‘oef’. Club-Flaterende OHL-doelman Leysen: 3-1

Een grote ‘oef’. Club-Flaterende OHL-doelman Leysen: 3-1

Geschreven op 10 maart 2024 om 20:45 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft zich deze namiddag verzekerd van een plaats in de Champions’ Play-offs dankzij een 3-1 thuiszege tegen Oud-Heverlee Leuven. Blauwzwart speelde alweer een beschamend slechte eerste helft en kwam zelfs verdiend op achterstand na een goal van Pletinckx, maar het zette nadien de scheve situatie recht dankzij een vreselijke flater en owngoal van Leysen en later een knappe vrije trap van Vanaken en een doelpunt van Meijer.

Ronny Deila voerde vier wijzigingen door aan het team dat donderdag onderuit ging tegen Molde. De Cuyper en Onyedika waren geschorst, terwijl ook Spileers en Skóraś uit de basis verdwenen. Ordóñez, Vetlesen, Skov Olsen en Zinckernagel kwamen in hun plaats. Simon Mignolet was nog niet hersteld en dus mocht Nordin Jackers voor de derde keer op rij starten in doel.

De Bruggelingen eisten vanaf de openingsminuut het balbezit op en zorgden ook voor de eerste dreiging. Een vrije trap van Skov Olsen ging over de lat en doelman Leysen bracht redding op schoten van Nielsen en Zinckernagel. De bezoekers zetten een stevige organisatie neer en loerden intussen op de counter. Zo moest Jackers een afgeweken schot van Schrijvers over de lat duwen, terwijl een nieuw schot van Schrijvers en een kopbal van Maziz niet gekadreerd waren.

Club was duidelijk baas maar liep niet over van het vertrouwen en kreeg op het halfuur een nieuwe opdoffer te verwerken toen Ewoud Pletinckx een hoekschop binnen kopte. Blauw-Zwart probeerde meteen te reageren, maar een kopbal van Jutglà botste via de verste paal opnieuw het veld in. Vijf minuten voor de pauze lukte het dan toch: Tobe Leysen verkeek zich op een voorzet van Bjorn Meijer en duwde de bal in eigen doel. Op slag van rust kon ook Skov Olsen nog dreigen, maar de poging van de Deen ging net naast.

Kyriani Sabbe begon aan de tweede helft in de plaats van Odoi, maar de eerste kans was wel voor de bezoekers. Thorsteinsson kon de vrijstaande Brunes bereiken, maar die trapte het leer van dichtbij over doel. Club was wakker geschud en schakelde meteen een versnelling hoger. Afgeweken schoten van Zinckernagel en Vetlesen gingen over doel, Leysen pakte een kopbal van Vanaken en Meijer kon aan de tweede paal net niet bij een doorgekopte hoekschop van Mechele.

Op het uur mocht Michał Skóraś invallen en de Pool bracht meteen meer snedigheid. Bij zijn eerste actie werd hij op de rand van de zestien meter tegen de grond gewerkt. De daaropvolgende vrije trap werd door Hans Vanaken heerlijk binnengetrapt. Een dikke minuut later stond het zelfs al 3-1. Leysen loste een hoekschop van Skov Olsen en na een scrimmage kwam de bal bij Bjorn Meijer terecht, die het leer in de verste hoek binnen trapte.

De wedstrijd bleek in een definitieve plooi te liggen, want OHL was niet meer bij machte om Club in de problemen te brengen. Er was nog een goede tussenkomst nodig van Jackers na een voorzet van Maziz, maar het waren de Bruggelingen die nog enkele keren dicht bij een vierde goal kwamen: een poging van Skov Olsen ging over doel, een kopbalgoal van Jutglà werd afgekeurd wegens buitenspel en een voorzet-schot van Skov Olsen zoefde voorlangs. Dankzij deze overwinning verzekert Club zich van een plaatsje in de Champions’ Play-offs.

Jupiler Pro League – Speeldag 29
Toeschouwers: 25.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Nordin Jackers – Denis Odoi (46’ Kyriani Sabbe), Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Casper Nielsen, Hugo Vetlesen, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (87’ Chemsdine Talbi), Ferran Jutglà (79’ Víctor Barberá), Philip Zinckernagel (59’ Michał Skóraś). Bank: Joe Bursik, Nick Shinton, Dedryck Boyata, Jorne Spileers en Shion Homma. Coach: Ronny Deila.
Oud-Heverlee Leuven: Tobe Leysen – Joël Shingtienne, Ewoud Pletinckx, Federico Ricca (71’ Hamza Mendyl) – Richie Sagrado, Siebe Schrijvers (71’ Kento Misao), Ezechiel Banzuzi (89’ Joren Dom), Takahiro Akimoto (83’ Nathan Opoku) – Youssef Maziz, Jonatan Braut Brunes, Jón Dagur Thorsteinsson (83’ Florian Miguel). Coach: Oscar Garcia.
Gele kaarten: Schingtienne, Akimoto.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 31’ Pletinckx (0-1), 40’ Leysen (owngoal, 1-1), 62’ Vanaken (2-1), 64’ Meijer (3-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.