Home > Een Engelse interieurstijl, hoe pak je dat aan?

Een Engelse interieurstijl, hoe pak je dat aan?

Geschreven op 14 juli 2022 om 16:05 door Mario De Wilde

Je interieur stylen is altijd super fijn! Toch is het geen gemakkelijke keuze, aangezien je zoveel opties hebt. Ga je eerder voor een bohemian flavor of toch voor een botanische interieurstijl? Of misschien is een industriële interieurstijl wel passend bij je woning? Wij vertellen je alvast meer over de wondermooie Engelse interieurstijl!
Een omschrijving van de Engelse stijl
De Engelse interieurstijl wordt beschouwd als een warme, rustige en luxueuze stijl, met oog voor detail. Het is een tijdloze stijl die authenticiteit en degelijkheid uitstraalt. Wie deze stijl in zijn woning heeft kan meerdere kanten uit gaan. Ofwel kies je voor veel volle kleuren en stoffen met patronen, ofwel ga je eerder voor een meer neutrale look met veel bruin, beige en donkerblauw. Zo kan je woonkamer er levendig uitzien met veel patronen en houten meubels, en je eetkamer eerder wat donkerder en intiemer.
De typisch Engelse meubelen
Eén van de belangrijkste aspecten van de Engelse stijl zijn de welbefaamde zetels. Zo heb je ongetwijfeld al gehoord van de Chesterfield zetel. Deze bank gemaakt uit leer straalt pure klasse uit. Verder heb je ook keuze uit zetels met kleurrijke bloemenpatronen die veel leven in een ruimte brengen. Ook een bergère, een Franse stoel waarvan de rugleuning en armleuningen gestoffeerd zijn is zeker niet te missen in jouw Engels interieur. Tot slot kan je ook nog bijzetzeteltjes plaatsen om het volledig af te maken.
Een bibliotheek
Als je echt all the way wil gaan, moet je natuurlijk ook een bibliotheek hebben in je huis voor al je stevige lectuur in te plaatsen. Een Engelse bibliotheek is vaak een imposante ruimte waar traditioneel bezoekers werden ontvangen. De ruimte moest dan indruk maken op de bezoekers, vanwege de hoeveelheid boeken die de eigenaar had gelezen. Als je dus ook zo’n bibliotheek wil hebben, denk dan aan veel boekenkasten vol boeken, klassevolle Engelse meubels, afgewerkt met klassieke houten wanden. Het gegeven van volle boekenkasten zie je in hedendaagse huizen ook vaker voorkomen, in andere ruimtes naast de bibliotheek. Zo kan je een hoge boekenkast met een bibliotheektrap en kookboeken of servies verwerken in je keuken. Dit voegt extra gezelligheid toe aan de ruimte, en geeft een echt homey gevoel.
Verlichting
De Engelsen gebruikten veel verlichting in hun ruimtes. Dit ging van kleine lampjes in hun bibliotheek om het gezellig te maken, tot grote lusters in de eetkamer of hal om nogmaals indruk te maken op hun bezoekers. Traditioneel was het normaal bij Engelsen dat hun ruimtes vol stonden met vele lampen, aangezien er weinig zonlicht binnen scheen door de ruiten. Het Belgisch weer is hier ook geen uitzondering op.

Ben je overtuigd van de Engelse interieurstijl, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? De kans is groot dat je lokaal meubelhuis een aantal typisch Engelse meubelstukken verkoopt. Laat je volledig gaan & richt je huis prachtig in!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.