Home > Een baan vinden hoeft niet moeilijk te zijn, vijf tips

Een baan vinden hoeft niet moeilijk te zijn, vijf tips

Geschreven op 2 maart 2023 om 07:14 door Mario De Wilde

Ben jij al maandenlang op zoek naar een nieuwe baan? Ben je werkloos of zit je echt aan je taks bij je huidige baan? Het kan soms lastig zijn om een goede baan te vinden die bij jouw cv past: wij zijn er echter van overtuigd dat het lastig is, niet zozeer omdat je niets kan vinden, maar omdat je het zoekproces ook over een andere boeg kan gooien. In dit artikel geven we je vijf tips over hoe je een baan kan vinden.

Tip #1 – Ga eens op zoek naar iets anders

Het is niet altijd mogelijk om een baan te vinden in de sector waar jij groot in bent geworden en dat is niet erg. Er zijn veel andere sectoren waar jouw skills echt wel in kunnen worden gebruikt. Ben je een financiële werker bij een bank, dan kun je ook prima aan de slag bij een autoverkoper, bijvoorbeeld. Of je kunt als directeur van een basisschool, terecht bij een van de vele agri jobs bijvoorbeeld. Veel sectoren, zoals de landbouwsector, zijn gewoon heel breed en hebben veel verschillende soorten mensen met kennis nodig.

Tip #2 – Wees niet bang voor verandering

De tijd dat iemand vaak 40 jaar achter elkaar op hetzelfde adres werkte, is al lang achter de rug. Tegenwoordig is het heel normaal om regelmatig te switchen van baan. Maak je dus niet te druk over verandering en probeer zo flexibel mogelijk te zijn. Elke loopbaan die je hebt doorlopen staat weer leuk op je cv en geeft weer nieuwe mogelijkheden voor komende banen. Zie het dus als een nieuwe ervaring en een nieuw hoofdstuk in je leven.

Tip #3 – Ga ook weer terug naar school

Het is soms nodig om een beetje nieuwe kennis op te doen. Sommige sectoren veranderen zo snel, dat zelfs al heb je het vak gestudeerd, je kennis nog steeds achterloopt met mensen die net van de studie afkomen. Als dat het geval is, is het heel goed om een cursus, een bachelor of een studie te volgen buiten werktijd. Vaak kunnen werkgevers daar ook mee meehelpen. Bovendien staat het goed op je cv.

Tip #4 – Kijk eens bij een uitzendbureau

Het is niet altijd makkelijk om een baan te vinden en daar zijn uitzendbureaus voor. Bij zo’n recruitment agency kun je aan de slag in een van de vele sectoren. Ben je bijvoorbeeld thuis in de logistiek? Dan weten de uitzendbureaus precies waar ze jou kwijtkunnen. Ben je iemand met ervaring in R&D of innovatie? Ook daar weten ze raad mee. Het is natuurlijk wel belangrijk om te begrijpen dat een uitzendbureau aan je verdient, dus het is echt wel een soort ‘last resort’.

Tip #5 – Verleg je grenzen

Het is ook helemaal niet erg om over de grenzen te gaan van ons mooie landje. Ook in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg zijn banen te vinden voor mensen zoals jij. Of misschien zelfs verder weg. Binnen Europa is het heel makkelijk om van land te wisselen qua mentaliteit en cultuur en ook de taal zal niet moeilijk zijn. Bovendien zal het prachtig staan op je cv!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.