Home > Eekhoorns in Knokke-Heist kunnen de Eikenlaan nu oversteken via een brug

Eekhoorns in Knokke-Heist kunnen de Eikenlaan nu oversteken via een brug

Geschreven op 18 maart 2024 om 11:05 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos in de Eikenlaan ter hoogte van de wijk Oosthoek een eerste eekhoornbrug gerealiseerd. Deze ecoduct bestaat uit een dik touw dat op minimum vijf meter hoogte tussen twee bomen is opgespannen. Op deze manier kan de rode eekhoornpopulatie in het Konings- en Blinckaertbos zich veilig over de weg begeven tijdens hun zoektocht naar eikels, kastanjes en hazel- en beukennoten.

Niet alleen voor eekhoorns
Het gemeentebestuur hoopt dat de rosse pluimstaarten in het bos zo vlug mogelijk hun nieuwe veilige eco-infrastructuur ontdekken en uitproberen. Ook eventuele boom- en steenmarters, bos-, woel- en eikelmuizen kunnen gebruik maken van de nieuwe luchtbrug. Indien het experiment succesvol blijkt te zijn, zal het gemeentebestuur nog verder investeren in bijkomende ecoducten.

Amfibieëntunnels
Naast het ophangen van eekhoornbruggen, zou de gemeente bij de toekomstige herinrichting van Bos-Eiken- en Blinckaertlaan ook nog geleidingsinfrastructuur voor amfibieën willen voorzien inclusief 3 amfibieëntunnels. Elk jaar vindt namelijk hier een indrukwekkende amfibieëntrek plaats waarbij padden, groene en bruine kikkers en salamanders de Bos- en Eikenlaan oversteken richting hun paringspoel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.