Home > Eedaflegging van Stephane Bonte en Patrick Annys in De Panne

Eedaflegging van Stephane Bonte en Patrick Annys in De Panne

Geschreven op 21 september 2021 om 09:41 door Mario De Wilde

Stephane Bonte en Patrick Annys hebben in de gemeenteraadszitting van gisteravond de eed afgelegd als raadslid van De Panne. De gemeenteraad heeft in de zitting van maandag 20 september 2021 kennis genomen van de eedaflegging van Stephane Bonte en Patrick Annys. Vervolgens werd Stephane Bonte als raadslid geïnstalleerd binnen de fractie ‘ACT!E’, als opvolger van de heer Marc Hauspie. Patrick Annys werd als raadslid geïnstalleerd binnen de fractie ‘Lijst burgemeester’, als opvolger van mevrouw Ann Vanheste. Conform artikel 68 van het decreet over het lokaal bestuur zijn beide heren van rechtswege lid in de raad voor maatschappelijk welzijn. Sinds het begin van de huidige legislatuur (02/01/2019) maakt Patrick Annys eveneens deel uit van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Stephane Bonte maakt sinds 12 juli dit jaar deel uit van hetzelfde comité.

Herverdeling
Voor de goede gang van de bestuursactiviteiten binnen de gemeente zijn de bevoegdheden nu herverdeeld.
Bram Degrieck, burgemeester: “De bevoegdheden van collega Verbrugge werden verdeeld onder de andere collega’s van het college, nadat die haar eerder ontnomen werden. Dit betekent dat elk van ons een tandje bijsteekt. We zullen dat met plezier en bijzonder veel drive doen. Bovendien werden een aantal bevoegdheden herschikt zodat er een betere afstemming is tussen de desbetreffende schepenen en de directies Ruimte, Sociale Zaken en Recreatie & Ondernemen.”

Bevoegdheden
• Bram Degrieck, burgemeester:
Burgerlijke stand, brandweer, politie, kieszaken, bevolking, militie, volksgezondheid, rechtszaken, erediensten, veiligheid, administratie, mobiliteit en verkeer, Omgeving en Ruimtelijk Beleid, , Externe Relaties, Communicatie (enkel organisatie, niet de inhoud) en Preventie & GAS.

• Wim Janssens, eerste schepen:
Openbare Werken, Openbaar Domein, de technische diensten, Afvalbeleid, gemeentelijke Patrimonium, Landbouw, Visserij, Waters en Bossen, Dierenwelzijn en Natuur & Duurzaamheid.
De eerste schepen zal desgevallend fungeren als plaatsvervangend burgemeester.
“Bij de herverdeling van een aantal bevoegdheden zijn efficiëntie en management de leidraad geweest. Daarom worden de bevoegdheden natuur, duurzaamheid en dierenwelzijn toegevoegd aan het pakket milieubevoegdheden dat ik voorheen reeds had. Het volledige pakket milieu komt op die manier terecht bij één directeur en één schepen, namelijk directeur Ruimte Saskia Claeys en mezelf.
’Natuur’ is een prachtige troef van onze gemeente. Niet alleen toeristisch, maar zeker ook voor de inwoners, die de natuur massaal herontdekt hebben tijdens Corona. Duurzaamheid gaat dan weer over veel meer dan LED-lampen indraaien. Nu verstandige keuzes maken waarvan je jaren later zegt ‘goed dat we ooit die keuze gemaakt hebben’, dat is duurzaamheid. En dierenwelzijn is een nieuwe bevoegdheid sinds deze legislatuur. Een gevoelig onderwerp voor veel mensen, daarom geven we er met plezier extra aandacht aan.”

• Cindy Verbrugge, tweede schepen: /

• Stéphane Buyens, derde schepen:
Toerisme, Lokale Economie, Parkeerbeleid, Sport, Jeugd en Onderwijs
“De filosofie om de vele diensten zoals toerisme, jeugd en onderwijs te combineren met lokale economie en sport heeft mogelijkheden, maar is tevens een uitdaging die ik graag aanneem.”

• Nicolas Luyssen, vierde schepen:
Financiën, Cultuur, Subsidiologie, Woonbeleid, Erfgoed, Bibliotheek & Spelotheek, ICT & Digitalisering
“Door de vele raakvlakken worden erfgoed en cultuur vaak op één lijn geplaatst. Het is dan ook met genoegen dat ik, op vraag van het college, de cirkel rond zal maken tussen bibliotheek, erfgoed en cultuur. Bijzondere inspanning is nodig om een symbiose tot stand te brengen tussen deze domeinen van aandacht.
Meer dan ooit is het van belang om ons collectief lokaal geheugen te koesteren en verder invulling te geven aan dossiers die eigen zijn aan het verleden van Adinkerke en De Panne. Zonder limitatief te zijn, benoem ik ons verleden rond de zeilwagensport, onze bijzondere architectuur, en ons oorlogs- en visserijverleden. Kortom aandacht voor ONS cultuurhistorisch verleden en Erfgoed.”

• Michèle Vandermeeren, vijfde schepen:
Sociale Zaken, Welzijn, Inburgering en Senioren, Armoedebestrijding en Buitenschoolse Opvang
“Mijn bevoegdheden welzijn, sociale zaken, armoedebestrijding, senioren, vrijwilligers en kinderopvang (crèches en buitenschoolse) zijn nu samen één mooie warme bubbel: De Panne – Adinkerke is een hartelijke gemeente voor jong en oud. Kwaliteit van leven is voor iedereen mogelijk en daar werken wij elke dag voor. Kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een veilige omgeving vol kansen. Onze bijzondere aandacht gaat naar mensen die er alleen voor staan, of die ondersteuning nodig hebben.
In onze open en solidaire lokale samenleving worden de krachten gebundeld door onze diensten, de vele vrijwilligers, mantelzorgers, verenigingen en partners. Samen bouwen wij aan een mooi en veilig De Panne – Adinkerke.”

De bevoegdheid Personeel blijft tot nader order een collectieve bevoegdheid.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.