Home > easyJet vierde gisteren haar 5 miljoenste passagier op de luchthaven van Rijsel

easyJet vierde gisteren haar 5 miljoenste passagier op de luchthaven van Rijsel

Geschreven op 12 april 2023 om 11:24 door Mario De Wilde

In april 2023 bereikt easyJet de mijlpaal van 5 miljoen vervoerde passagiers op de Luchthaven van Rijsel. Sinds maart 2012 is de oranje maatschappij gevestigd op het platform van Rijsel. In 2019 bereikte de maatschappij het hoogste aantal vervoerde passagiers, en gisteren vierden ze de mijlpaal van 5 miljoen passagiers in Rijsel. Om deze symbolische mijlpaal te vieren, kreeg een easyJet-passagier die naar Nice reisde een ticket geldig voor de easyJet-bestemming van haar keuze.

Vanuit Rijsel vliegt easyJet het hele jaar door naar grote steden in Frankrijk (zoals Bordeaux, Toulouse en Nice) en naar Genève, de toegangspoort tot zowel de Zwitserse als de Franse Alpen. Tijdens het zomerseizoen biedt easyJet ook twee wekelijkse vluchten aan naar het eiland Palma de Mallorca (Balearen); op woensdag en zondag vanaf 4 juni. Reginald Otten, adjunct-directeur van easyJet voor Frankrijk, zei: “Het aanbod van easyJet, de grootste luchtvaartmaatschappij op het platform met een marktaandeel van 34%, heeft reizigers in Rijsel voor zich gewonnen en voorziet in een reële behoefte aan betaalbare en snelle reizen, met name naar binnenlandse bestemmingen. We zijn erg blij met deze prestatie, die onze regionale aanwezigheid in Frankrijk verder versterkt.
Ter gelegenheid van de 5.000.000ste easyJet-passagier die via Rijsel reist, zei Marc-André Gennart, Managing Director van Aéroport de Lille SAS: “Sinds 2012 is easyJet een partner van de Luchthaven van Rijsel voor de ontwikkeling en toegankelijkheid van ons regionale gebied. We zijn verheugd met de symbolische mijlpaal die vandaag is bereikt en we zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren nog veel meer zullen vieren.”
Kerncijfers easyJet in Rijsel:

1ste luchtvaartmaatschappij qua aantal passagiers met 34% marktaandeel
30% zakenreizigers
5 bestemmingen: Bordeaux, Genève, Nice, Toulouse en Palma de Majorca
Bijna 580.000 passagiers vervoerd in 2022 versus 500.000 in 2019

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.