Home > Dynamische signalisatietotems opgedoken in Brugse Sint-Jakobsstraat en Steenstraat

Dynamische signalisatietotems opgedoken in Brugse Sint-Jakobsstraat en Steenstraat

Geschreven op 3 mei 2024 om 07:06 door Mario De Wilde

Het autoluwe gebied is sinds juli 2023 in Brugge in voege. De eerste signalisatietotem werd toen ter hoogte van het Ankerplein in de Katelijnestraat geplaatst. Om het autoluwe gebied ook op andere locaties in het centrum beter aan te duiden, is er nu ook een dynamische signalisatietotem op de hoek van de Sint-Jakobsstraat x Naaldenstraat. Binnenkort volgt er nog een signalisatietotem op de hoek van de Steenstraat x Zilverstraat.

Het autoluwe gebied werd in juli 2023 in de Brugse binnenstad uitgerold. In de Katelijnestraat werd het autoluwe gebied naast de wettelijke bebording ook gesignaleerd aan de hand van een dynamische signalisatietotem. Deze signalisatietotem bestaat uit drie logo’s (fiets, bromfiets en voertuigen) die rood en groen kunnen oplichten. Wanneer het logo rood oplicht, mag deze categorie niet meer doorrijden zonder een vergunning.

Autoluwgebied kenbaar maken
“Laat het duidelijk zijn, het is geenszins onze bedoeling om extra boetes te generen. Het is ons enkel te doen om het autoluwe gebied volledig kenbaar te maken. Daarom komen er nu twee extra dynamische signalisatietotems: een ter hoogte van het kruispunt Sint-Jakobsstraat x Naaldenstraat en een aan het kruispunt Steenstraat x Zilverstraat”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Met de plaatsing van deze twee extra signalisatietotems wordt elke toegang tot het autoluwe gebied maximaal in de kijker gezet. Zo worden nietsvermoedende bestuurders nog meer attent gemaakt op het autoluwe gebied.”

De plaatsing van de signalisatietotem op de hoek van de Sint-Jakobsstraat x Naaldenstraat gaat gepaard met het aanpassen van dit kruispunt waarbij voertuigen op een natuurlijke wijze richting de Naaldenstraat gestuurd worden. Deze aanpassing is vergelijkbaar met de aanpassing aan het kruispunt van de Zuidzandstraat x Sint-Salvatorskerkhof waar voertuigen richting het Sint-Salvatorskerkhof worden gestuurd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.