Home > Dynamisch scherm ter hoogte van Brugs Concertgebouw toont autoluwe straten

Dynamisch scherm ter hoogte van Brugs Concertgebouw toont autoluwe straten

Geschreven op 1 december 2023 om 07:29 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge plaatste heel recent een groot dynamisch scherm ter hoogte van het Concertgebouw. Het scherm staat er om de bestuurders te wijzen op het autoluwe gebied. Op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 18.00 uur is een deel van het centrum – waaronder de Zuidzandstraat – autoluw.

Bestuurders die niet op de hoogte zijn van het autoluw gebied kunnen geen rechtsomkeer meer maken als zij de afrit van het Concertgebouw hebben genomen. Wanneer zij de afrit nemen zijn zij door de huidige verkeerssituatie verplicht om door de Zuidzandstraat te rijden en bijgevolg zo de ANPR-camera voorbij te rijden, met een boete als gevolg.

Burgemeester Dirk De fauw: “Het dynamisch scherm van twee meter op twee meter maakt het voor de bestuurders in vier talen duidelijk dat de binnenstad op dat moment autoluw is en enkel toegankelijk is voor vergunningshouders. De bestuurders krijgen dan de mogelijkheid om verder te rijden richting de parking van ’t Zand of richting de Bloedput.”

Wanneer er geen boodschap wordt weergegeven in functie van het autoluw gebied zal het scherm het logo van Brugge projecteren met een welkomstboodschap.

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.