Home > Dwars door Brugge in teken van oprichter Rudy Vannieuwenhuyse

Dwars door Brugge in teken van oprichter Rudy Vannieuwenhuyse

Geschreven op 11 maart 2020 om 11:05 door Mario De Wilde

Op 10 mei staat de 40ste ENGIE Dwars door Brugge gepland. De jubileumeditie pakt uit met een vernieuwd parcours, zet nog meer in op duurzaamheid én Europees marathonkampioen Koen Naert staat aan de start. Er is tevens een gepast eerbetoon voorzien voor de onlangs overleden oprichter van Dwars door Brugge, Rudy Vannieuwenhuyse. Op dit moment zijn er al bijna 1.000 lopers ingeschreven. En dat is meer dan het voorbije jaar.

Feestelijke 40ste editie

Op 10 mei is de ENGIE Dwars door Brugge toe aan zijn 40ste editie, met zoals gewoonlijk de Alpro Kids Run, 5 en 15 km. De jubileumeditie kan rekenen op een vernieuwd parcours. De start van de 15 km ligt traditiegetrouw aan het Brugse station. Vervolgens duiken de lopers meteen het historische centrum in. In de slotfase worden het Minnewater én het Begijnhof aangedaan. Op die manier passeren de deelnemers nog meer trekpleisters dan gewoonlijk. De 5 km start aan de Professor Sebrechtsstraat, de finish ligt net als alle andere afstanden aan de Spoorwegstraat.

“ENGIE Dwars door Brugge is een stadsloop pur sang met kasseien, de Vesten en de sfeervolle doortocht over ’t Zand en de Markt. Deze editie zal volledig in het teken van Rudy Vannieuwenhuyse staan: de ‘vader’ van onze klassieke stadsloop die we onlangs verloren. Ik ben uitermate verheugd dat we dit jaar de veertigste editie hiervan mogen vieren”, aldus Schepen van Sport Franky Demon. Bij de start wordt de onlangs overleden oprichter en bezieler van Dwars door Brugge, Rudy Vannieuwenhuyse, gepast herdacht. De familie van Rudy zal het startschot geven.

Evenement dat je als loper niet mag missen

Europees marathonkampioen Koen Naert is in eigen stad opnieuw van de partij, aangezien hij ENGIE Dwars door Brugge echt niet wil missen in zijn voorbereiding op de Olympische Spelen. “Ik kijk er naar uit om deel te nemen aan de 40ste editie als voorbereiding op de Spelen in Tokio. ENGIE Dwars door Brugge is voor mij de stadsloop bij uitstek in eigen streek. Het is jaar na jaar een unieke belevenis dankzij het mooie parcours en de vele supporters. Kortom: een evenement dat je als loper eigenlijk niet mag missen”, vertelt de marathonloper.

Groene kaart

De ENGIE Dwars door Brugge maakt net zoals vorig jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Als nieuwe title partner van de Running Tour wil ENGIE haar nabijheid bij haar klanten extra in de verf zetten. Bovendien zal de organisatie onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zo veel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt zoals herbruikbare bekers en zo weinig mogelijk plastic en wegwerpverpakkingen.

PROGRAMMA:

zondag 10 mei 2020

11u00: afhalen deelnamepakket + start daginschrijvingen
13u30: Alpro Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
14u00: 5 km
15u00: 15 km

Inschrijven kan via www.ENGIErunningtour.be of bij Running Center Brugge (Gistelse Steenweg 550).

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.