Home > Duizend leerlingen uit 1ste en 2de leerjaar brengen ‘De Baden van Oostende’ tot leven in 2024

Duizend leerlingen uit 1ste en 2de leerjaar brengen ‘De Baden van Oostende’ tot leven in 2024

Geschreven op 11 maart 2024 om 09:27 door Mario De Wilde

In een samenwerking tussen de scholengemeenschappen 9 Beaufort en Bewonderwijs, brengen meer dan duizend leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar ‘De Baden van Oostende’ tot leven in 2024.
Het meesterwerk van de Belgische kunstenaar James Ensor staat centraal in deze creatieve en eigentijdse benadering, waarbij kinderen op speelse wijze dit iconische werk uit het oeuvre van de kunstenaar verbeelden.

Ensor 2024’ leeft sterk in Oostende maar ook daarbuiten. Via een ad-hocfonds ‘De baden van Oostende’ konden organisaties, verenigingen en kunstenaars, maar ook individuele burgers, kunstgaleries, bedrijven en handelszaken financiële steun van de Stad krijgen voor het realiseren van allerlei Ensorprojecten in het kader van het stadsfestival Ensor 2024. In een opmerkelijk initiatief doopten alle basisscholen van de Scholengemeenschappen Basisonderwijs Bewonderwijs & 9 Beaufort het schooljaar 2023-2024 tot het ENSOR-schooljaar.

Tableau vivant op het strand

Een van de acties binnen het project resulteerde in deze unieke foto-expo in de Nieuwe Gaanderijen in Oostende. Meer dan duizend leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar kropen op het strand in de huid van de personages van Ensor. De markante gestreepte outfits werden door de kleine kunstenaars zelf beschilderd. Door het in scène zetten van ‘De Baden van Oostende’ maken zij op een speelse en educatieve manier kennis met het werk van de gerenommeerde kunstenaar James Ensor. De inspirerende dag vol creativiteit en kunstzinnige expressie werd vastgelegd door de fotografen Kim Claeys en Tine Lefevre.

De expo ‘James Ensor als meester in 23 basisscholen’ is nog tot en met 29 april 2024 te zien in de Nieuwe Gaanderijen – Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.