Home > Duinenkind, Windekind en Polderkind in Knokke omgedoopt tot vrije basisschool De Driemaster

Duinenkind, Windekind en Polderkind in Knokke omgedoopt tot vrije basisschool De Driemaster

Geschreven op 23 januari 2020 om 12:26 door Mario De Wilde

De scholen Windekind en Polderkind in Westkapelle en Duinenkind in Duinbergen, zijn voortaan omgedoopt tot vrije basisschool De Driemaster. Naast een nieuw logo, een gerestylede nieuwsbrief voor de ouders en de nieuwe website www.dedriemaster.be , zijn alle leerlingen tijdens de gymles en andere sportieve schoolactiviteiten nu ook uitgedost in een trendy lichtblauw turn-T-shirt conform de nieuwe huisstijl van De Driemaster.

Babyborrel
Op maandagnamiddag 20 januari 2020 waren alle kinderen, ouders en heel wat sympathisanten uitgenodigd in de polyvalente ruimte van de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle. Op deze ‘babyborrel’ werden de nieuwe schoolnaam en het nieuwe schoollogo officieel onthuld. De leerlingen van de derde graad gaven het startschot met een leuke dans. Op het einde gooiden ze hun oude turn-T-shirt weg.

De pedagogische visie van De Driemaster
Na een ludiek teaserfilmpje, opende directeur Christopher Beausart onder billenkletsgeroffel zijn goed beveiligd koffertje om er de nieuwe naam en het logo van de school uitgebreid voor te stellen. Het schip met de drie masten refereert naar de drie sterke afdelingen Windekind, Polderkind en Duinenkind, waarin elk team het beste van zichzelf geeft aan de kinderen en de ouders. De driemaster en de letters op een lichtblauwe achtergrond werden ingekleurd met krijt, een knipoog naar vroeger. De silhouetten van een jongen en een meisje staan symbool voor alle kinderen die welkom zijn in De Driemaster. “We hechten heel veel belang aan het welbevinden van de kinderen. Je kan dit zien aan de blije gezichten en de armen in de lucht. Graag willen we de ontwikkelingskansen van elk kind maximaal tot ontplooiing laten komen dit met respect voor het kind en zijn context” legt de directeur uit.  “We varen op onze driemaster mee met het nieuw leerplanconcept ZILL (Zin in Leren, Zin in Leven). Elk kind willen we aan boord hijsen en we wensen hen een mooie vaarroute toe. We zien een boek, maar ook een ipad. We zoeken steeds naar de best passende didactisch materialen. We kijken toekomstgericht en integreren tevens zoveel mogelijk ICT in de lessen. Er staat geen cirkel rond het logo omdat we een open school zijn. In een open school willen we de ouders zoveel mogelijk betrekken bij het klas- en schoolgebeuren en bouwen we een sterke samenwerking uit met de lokale gemeenschap, externen, de gemeente, de bibliotheek van Westkapelle en Knokke, de scholengemeenschap ’t Saeftinghe… “ vervolgde de directeur.  “Als kapitein van VBS De Driemaster wil ik tenslotte de school met zijn drie afdelingen verder sturen op een kindvriendelijke, zorgzame, vernieuwende vaarroute met sterke betrouwbare bemanningsleden erbij. Want zonder bemanningsleden, ouders en kinderen kan een kapitein niets verwezenlijken. Bedankt voor uw vertrouwen in onze school. Samen maken we de school en samen staan we heel sterk! Ik wens jullie allemaal een goeie vaarroute toe” besloot Christopher Beausart zijn betoog.

Mooie schoolherinneringen van Tom Mareydt en Carine Engelen
Daarna vertelden twee oud-leerlingen Tom Mareydt en Carine Engelen over hun belevenissen van vroeger op de school in Westkapelle en Duinbergen. Tussendoor speelden en zongen Jenna en Eline, twee leerlingen van De Driemaster, een mooi liedje. Ten slotte gaven de voorzitter van de Raad van Bestuur Patrick Proot en de directeur van de pedagogische begeleidingsdienst West-Vlaanderen Stefaan Misschaert nog een krachtige toelichting over de school, het onderwijs, de vernieuwingen en de scholengemeenschap.
Nadien kon iedereen genieten van een hapje en drankje met een gezellige babbel erbij. De kinderen en de ouders kregen nog een aantal leuke attenties mee: een snoepzakje, doopsuikers en een trendy turn-T-shirt bekostigd door de ouderraden van Westkapelle en Duinbergen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.