Home > Driedelig culinair concept Lio’s op de site Oud Sint-Jan in Brugge officieel geopend

Driedelig culinair concept Lio’s op de site Oud Sint-Jan in Brugge officieel geopend

Geschreven op 1 april 2023 om 09:07 door Mario De Wilde

Als zaakvoerders zal je maar een feestelijke opening einde maart plannen. Dan denk je ‘lekker lenteweertje, de eerste terrasjes’ maar dat mocht voor de officiële ouverture van Lio’s gisteravond niet baten. Stortbuien, hevige windstoten en het kwik dat niet hoger kwam dan 12 graden. Daar sta je dan met een gigantisch groot en idyllisch terras. Maar zaakvoerders Pieterjan Opdebeeck, Pieter Buysse en Jan Van Canneyt lieten het niet aan hun hartje komen want binnen was de sfeer gemoedelijk en ‘hoera’. Burgemeester Dirk De fauw en enkele schepenen kwamen de verschillende facetten van Lio’s ontdekken en genoten van de avond in een stijlvol decor en op een wondermooie locatie.

Lio’s (waar de vroegere Be-Inn was) opende al even geleden de deuren voor het publiek. Eerst als outdoor pop-up ‘Paloma’ kon je genieten van lekkere cocktails en tapas in een bohemian setting, daarna zijn de drie vennoten begonnen aan de renovatie van het pand. Na een periode van veel werken en proefdraaien, waren ze gisyteravond enorm enthousiast om eindelijk onze nieuwste realisatie voor te stellen onder de naam Lio’s Hospitality. Lio’s Hospitality bestaat uit drie zeer interessante componenten: Lio’s restaurant, Lio’s terras en Lio’s event halls. In de keuken staat topchef Olivier Calleeuw (vroeger o.a. Restaurant Ravenstein) garant om de gasten een bijzonder smakelijk intermezzo te garanderen.

Lio’s restaurant is meer dan alleen een plek om te eten, het is een culinaire reis waar je nieuwe smaken en ervaringen zult ontdekken. Het menu biedt een gevarieerde selectie van gerechten uit de hele wereld, stuk voor stuk bereid met de meest verse ingrediënten en vakkundig bereid door het enthousiaste keukenteam onder leiding van Olivier.

Bezoek de website www.liosbrugge.be voor meer informatie over deze uitzonderlijke locatie in Brugge.

Foto: De drie initiatiefnemers Pieterjan Opdebeeck, Pieter Buysse en Jan Van Canneyt samen met de Brugse schepen en federaal volksvertegenwoordiger Jasper Pillen (links). Ook flink wat buren waren gisteravond present bij Lio’s.

 

2 reacties

H. Liefooghe
Geschreven op 2023-04-01 11:26:04
Beste redactie. Volgens mij was dat restaurant toch al lang open. Oud vuil dus. En dat van die potvis geloof ik ook niet. H. Liefooghe uit Brugge
Horst Schoenmacker, Knokke
Geschreven op 2023-04-01 11:08:17
Een prachtige locatie inderdaad. Een verrijking van een verborgen plekje voor een stad als Brugge. Horst Schoenmacker, Knokke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.