Home > Driedaagse Brugge-De Panne wordt volgend jaar World Tour

Driedaagse Brugge-De Panne wordt volgend jaar World Tour

Geschreven op 26 september 2018 om 12:44 door Mario De Wilde

De Driedaagse Brugge-De Panne wordt ook voor de mannen een UCI World Tour-wedstrijd vanaf volgend jaar. Dat bevestigde de UCI eerder vandaag aan de organisatoren, KVC Panne Sportief en Golazo sports. Begin dit jaar introduceerde de Driedaagse Brugge-De Panne al een UCI World Tour-wedstrijd voor vrouwen, op donderdag, daags na de mannenwedstrijd. Nu krijgt ook de mannenwedstrijd het label UCI World Tour. De Driedaagse neemt daarmee plaats in het rijtje van andere Vlaamse UCI World Tour-voorjaarskoersen: Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en Ronde van Vlaanderen.

Opening Vlaamse wielervierdaagse

De Driedaagse Brugge-De Panne opent op woensdag 27 maart 2019 de Vlaamse wielerveertiendaage, die loopt tot aan de Scheldeprijs en die het peloton en alle grote ploegen en renners 14 dagen lang in Vlaanderen houdt. De Driedaagse is de enige wedstrijd in die reeks waar bovendien mannen en vrouwen elk een aparte dag krijgen en elk om beurten in de spotlight kunnen staan. De derde dag van de Driedaagse zal in het teken staan van breedtesport. Meer details daaromtrent zullen binnenkort volgen.

Net als dit jaar zal de Driedaagse 2019 starten in Brugge en finishen in De Panne. De wedstrijd zal zich opnieuw presenteren met een heel een eigen gezicht, anders dan andere voorjaarswedstrijden in Vlaanderen. De Driedaagse Brugge-De Panne wordt volledig op West-Vlaams grondgebied gereden en de wind zal, met een passage door De Moeren, een bepalende factor zijn in de wedstrijd, die dit jaar met Elia Viviani en Jolien D’hoore twee schitterende winnaars kreeg. Bruno Dequeecker, voorzitter van de Driedaagse Brugge-De Panne en Bob Verbeeck, CEO van Golazo zijn bijzonder positief: “We zijn erg tevreden met de beslissing van de UCI om ook de mannenwedstrijd het label World Tour toe te kennen. Dat die erkenning nu volgt, zegt alles over de wedstrijd, zowel over de historiek ervan als over het toekomstige potentieel. Het was ons streven toen twee jaar geleden KVC Panne Sportief en Golazo sports gingen samenwerken. We zijn bijzonder fier dat we nu zowel een mannen-als vrouwenwedstrijd op het allerhoogste niveau kunnen presenteren.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.