Home > Drie type reizen die je kan maken met kinderen

Drie type reizen die je kan maken met kinderen

Geschreven op 21 maart 2024 om 10:10 door Mario De Wilde

Een heerlijke reis maken is een droom van vele. Nu is dit idee nog best lastig te realiseren als je zelf kinderen hebt. Daarom hierbij drie verschillende manieren om op een leuke manier te reizen met kinderen. Bij elke type reis worden aanraders gegeven voor de beste plekken om met kinderen heen te gaan.

Een treinrondreis met kinderen maken

Een leuke manier van reizen met kinderen is om een treinrondreis te maken. Een treinrondreis is goed om in elk budget te kunnen passen. Zo zijn er veel bestemmingen waar kinderen gratis mogen reizen met het openbaar vervoer. Een populaire kaart om mee rond te reizen is de interrail pas. Met deze pas kun je een aantal bestemmingen kiezen en met de trein rondreizen tussen deze bestemmingen. Het is een vaste prijs, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het erg goed betaalbaar. Voor mensen over de achtentwintig is er een adult pass te koop. De jeugdpas is voor jeugd tussen de elf en achtentwintig jaar oud. Onder de elf jaar is het gratis voor kinderen. Populaire bestemmingen om met de trein naar toe te gaan zijn: Praag, Boedapest en Krakau. De afstanden zijn ook goed te doen.

Een all-inclusive vakantie op de Spaanse eilanden

Een totaal andere vakantie die goed is om te doen met kinderen is een all-inclusive vakantie. Er zit bij de aanschaf een groter prijskaartje aan, maar op bestemming hoef je niet veel geld meer uit te geven. Zo is een all-inclusive volledig verzorgd qua eten en drinken, vliegtickets en vervoer. Populaire bestemmingen voor all-inclusive vakanties zijn de Spaanse eilanden: Tenerife, Gran Canaria of Lanzarote. Dit komt ook doordat het er het hele jaar door mooi weer is, en je dus niet in de zomervakantie hoeft te boeken. Hierdoor is het ook wat beter betaalbaar, omdat je niet in het hoogseizoen gaat. Je kunt een auto huren bij Easyterra om vanuit het vliegveld op je bestemming aan te komen. Bij bijna alle all-inclusive vakanties zijn er zwembaden en activiteiten voor kinderen. Zo is er vaak een animatieteam aanwezig dat de kinderen vermaken, terwijl jij zelf kan relaxen tijdens je welverdiende vakantie.

Ontdek een nieuwe cultuur tijdens een citytrip

Een ander idee voor een vakantie als moeder met kinderen is het doen van een citytrip. In Europa zijn ontzettend veel leuke steden waar je je makkelijk dagen kan vermaken. In een stad is nou eenmaal altijd veel te doen, speciaal voor kinderen. Ga bijvoorbeeld naar Lissabon toe als je kinderen al iets ouder zijn, want je moet daar veel verschillende hoogtes lopen. Wel is er ontzettend veel te zien en te doen, terwijl je geniet van het zonnetje. En wat dacht je van Madeira? Je kunt een auto huren op Madeira en naar de prachige kliffen van Cabo Girão of het mooie strand Praia Formosa. Een andere optie is om naar Londen te gaan. Ga met je kinderen naar de Londen Eye of bewonder het Buckingham Palace. Er is duidelijk genoeg te doen en te zien, terwijl je ook wat historie meekrijgt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.