Home > Drie tekens dat het tijd is voor een nieuwe kantoorinrichting

Drie tekens dat het tijd is voor een nieuwe kantoorinrichting

Geschreven op 3 februari 2023 om 07:26 door Mario De Wilde

Een van de belangrijkste tekens dat het tijd wordt voor een nieuwe inrichting, is het ontstaan van gezondheidsklachten bij werknemers. Kampen relatief veel werknemers met klachten zoals nek- en rugpijn? Dan kan dit aan het kantoormeubilair liggen. Te lang in dezelfde houding zitten kan voor serieuze klachten veroorzaken. Vooral als de meubels hier niet op afgestemd zijn. Je kunt overwegen om in ergonomisch kantoormeubilair te investeren, zoals een verstelbare bureautafel en/of bureaustoel. Deze ergonomische meubels zorgen bij langdurig zitwerk voor minder nek- en rugklachten. Ze zijn dus veel fijner om mee te werken, wat de productiviteit ook kan verhogen.

Daling productiviteit

Valt het op dat de productiviteit van het team al een tijdje op een lager pitje staat? Dan kan dat ook een teken zijn dat het tijd is voor een nieuwe kantoorinrichting. Zoals eerder benoemd kan het vervangen van het meubilair voor minder gezondheidsklachten zorgen, wat de productiviteit kan verhogen. Maar er zijn ook andere dingen die je op kantoor kunt doen om de productiviteit te verhogen. Ga eens na hoeveel daglicht er over het algemeen binnen komt. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor een positieve sfeer, wat invloed heeft op de productiviteit. Ook kan het helpen om meer planten te plaatsen en voor de juiste temperatuur te zorgen (rond de 23˚C). Kortom, merk je dat de productiviteit achteruitgaat? Of simpelweg niet hoog genoeg is? Dan kan een nieuwe kantoorinrichting wellicht wat veranderen.

Verouderde inrichting

Het laatste teken spreekt vrij voor zich, maar het is toch iets wat je regelmatig terug ziet komen; slijtplekken op meubels en een verouderde inrichting. Dat kan een duidelijk teken zijn dat het kantoor toe is aan een vernieuwing. Een verouderde kantoorinrichting kan het bedrijf zelf ook verouderd doen lijken. Niemand wordt echt blij van een kantoor die vast zit in een andere tijd. Dus tijd voor een opfrissing!

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.