Home > Drie splinternieuwe en hybride operationele voertuigen voor politiezone Arro Ieper

Drie splinternieuwe en hybride operationele voertuigen voor politiezone Arro Ieper

Geschreven op 12 mei 2023 om 06:08 door Mario De Wilde

Gisteren werden de drie splinternieuwe operationele voertuigen voorgesteld van de politiezone Arro Ieper. Het gaat om drie hybride Volvo’s van het model XC40 met een operationele uitrusting (striping, lichtbalken,..) Volvo Willaert uit Ieper stond in voor de levering. Er werd geopteerd voor het type mild hybrid in combinatie met benzine. De extra 48 volt batterij ondersteunt hierbij telkens de acceleratie.De wagens worden ingezet bij de regiowerking in Regio Oost (Wervik, Zonnebeke, Moorslede, Staden en Langemark-Poelkapelle) en Regio West (Poperinge, Heuvelland, Mesen, Vleteren) als vervanging voor de klassieke gestreepte break. Concreet worden ze gebruikt voor multifunctioneel gebruik door wijk- en steundiensten voor opdrachten, toezicht, en algemene politieaanwezigheid.

De derde wagen is voor de dienst Gespecialiseerde Handhaving voor onder andere controleacties op bedrijventerreinen, landbouwbedrijven, werven,…, waarbij een hoger voertuig zeker goed van pas komt.
De voertuigen zijn functioneel goed uitgerust, comfortabel, ruim en plaatsen deze diensten ook in de kijker.

Op de foto: Korpschef Kenneth Coigné, Eerste Commissaris Dominiek Vermont (Regio Oost) en Eerste Hoofdinspecteur Krist Snauwaert (Regio Oost).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.