Home > Drie schaaktafels voor het Baron Ruzettepark in Brugge, mogelijk later ook in het Minnewaterpark

Drie schaaktafels voor het Baron Ruzettepark in Brugge, mogelijk later ook in het Minnewaterpark

Geschreven op 29 september 2022 om 08:10 door Mario De Wilde

In het Baron Ruzettepark werden drie nieuwe schaaktafels geplaatst. “Het voorstel om meer schaaktafels in het Brugse Openbaar Domein te plaatsen kwam van de Koninklijke Brugse Schaakkring, die hiermee verschillende schaakactiviteiten wil organiseren.” vertelt Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Schaken in het Baron Ruzettepark
Afgelopen dinsdag werden drie schaaktafels in het Baron Ruzettepark geplaatst, 2 meter van elkaar, zodat het onderhoud van het gras kan gebeuren. “De Koninklijke Brugse Schaakkring kwam met het voorstel om op die manier schaakactiviteiten in de Brugse parken te kunnen organiseren. Door het plaatsen van deze tafels in het Baron Ruzettepark geven we de aanzet tot schaken in het park, andere locaties zullen nog volgen.” aldus Schepen Van Volcem.
Initiële vraag voor Minnewaterpark
De initiële vraag was om deze schaaktafels in het Minnewaterpark te voorzien. Aangezien het Minnewaterpark een volledige heraanleg krijgt, is het plaatsen van deze schaaktafels momenteel nog niet mogelijk. We plannen voor het Minnewaterpark twee pleintjes, een nieuw wandelpad en een brugje in cortenstaal over de gracht richting het plein. Extra straatmeubilair zal uitnodigen om in het park te vertoeven. Ook schaaktafels zullen schaakfanaten uitnodigen om het park te bezoeken: “We vergeten het initiële voorstel om schaaktafels in het Minnewaterpark te plaatsen niet.” aldus Schepen Mercedes Van Volcem. “Het grote schaakbord, dat momenteel in het Minnewaterpark staat, wordt weggehaald tijdens de heraanleg. Er komen een aantal nieuwe schaaktafels ingewerkt in ronde picknicktafels. Het is de bedoeling om ze ter hoogte van het Dolomietplein te plaatsen.
Koning Albert I-park
Ook in het koning Albert I-park worden drie tafels geplaatst naast het wandelpad richting Concertgebouw. Dit gebeurt van zodra de groenaanleg af is, wat voor de eerste helft van december voorzien is. Daar zijn drie grote tafels met ingelegd drie schaakborden. Dit is ideaal voor een toernooi met negen personen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.