Home > Drie Roeselaarse wielerorganisaties bundelen krachten om jongerenkoersen te brengen

Drie Roeselaarse wielerorganisaties bundelen krachten om jongerenkoersen te brengen

Geschreven op 29 mei 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

De organisatoren van ‘West-Vlaanderens Mooiste’ (vzw Sportevenementen), het ‘Dovy Natourcriterium’ (vzw Roeselare Koerst) en ‘Maselis G.P. Monseré’ ( Kon. Wielerclub Mandelzonen) gaan in de toekomst samenwerken om wielerwedstrijden te organiseren gericht naar jongeren. Een eerste gaat door op kermiszondag 25 augustus. Dan krijgen de nieuwelingen en beloften de kans zich te bewijzen in het centrum van Roeselare.nOp die manier komen de drie organisaties tegemoet aan het gebrek aan wedstrijden in de jeugd en beloftencategorieën in Vlaanderen en beantwoorden de noodkreet van Cycling Vlaanderen.

Reacties

Voorzitter Rino Vandromme, van de G.P. Monseré, verwoordt het als volgt: “Onze wedstrijd, het tweede wielerweekend van het prille voorjaar, is een jacht van en voor jong talent om zich in de kijker te fietsen voor de ogen van live TV en zich op die manier een palmares bij elkaar te fietsen, denk b.v. maar aan Arnaud De Lie. Door deze samenwerking continueren we onze filosofie om jong talent een kans te geven”.

Voorzitter Thomas Verhaeghe, Natourcriterium, duidt: “Door de verhuis van het Natourcriterium naar het Polenplein hebben we onze eigen nieuwelingenwedstrijd moeten schrappen. We zetten dus met veel enthousiasme onze schouders onder dit nieuwe jeugdproject. Zonder lokale jeugdwedstrijden krijgen we in de toekomst immers geen nieuwe Van Aert of Evenepoel meer op ons criterium”.

Tenslotte zet ook de vzw Sportevenementen zijn schouders onder dit project, voorzitter Noël Demeyere: “ Het is voor ons een bijzonder druk weekend: zelf organiseren we hetzelfde weekend “West-Vlaanderens Mooiste”, maar we zetten graag logistiek en financieel in op dit mooie project op Kermiszondag. We zijn er van overtuigd dat dit experiment kan uitgroeien tot een versterking voor de sportevenementen in Roeselare”.

Ook het stadsbestuur van Roeselare ziet deze organisatie graag gebeuren. Burgemeester Kris Declercq onderstreept het belang van deze samenwerking: “ het stemt me bijzonder blij om te zien dat onze organisatoren er in slagen om samen te werken en dat op deze manier zowel de koersende jeugd gesteund wordt en onze stad er, tijdens de kermis er een extra belevingsfactor bij krijgt. “

Piet Delrue, schepen voor Sport: “ De jongeren zijn de toekomst. We zijn tevreden dat we de toprenners van morgen nu al aan het werk kunnen zien in onze stad. Roeselare blijft zo de koersstad bij uitstek.”

Praktisch
Er worden twee wedstrijden georganiseerd. De nieuwelingen starten om 16 uur, de beloften twee uur later. Beide categorieën rijden over hetzelfde parcours, dat 1.8 km lang is met de Zuidstraat als start-en aankomstplaats. Er worden maximum 40 renners per categorie toegelaten om de veiligheid te waarborgen.

Een parcours dat, in functie van de veiligheid van de renners en toeschouwers, grotendeels afgebakend is met nadars, en waar stewards voorzien worden aan de oversteekzones.

Start en finish is in de Zuidstraat.
Parcours; Zuidstraat – Grote Markt – A. Rodenbachstraat – Wallenstraat – Sint-Michielsplein – Sint-Michielsstraat – Meensesteenweg – Bollenstraat – Zuidstraat

Mooie prijzenpot

Uiteraard krijgen de winnaars naast de traditionele bloemen en prijzengeld ook enkele originele prijzen in wielerstad Roeselare. De winnaars krijgen startrecht in het Natourcriterium 2025, mogen een rondje meerijden in de directiewagen tijdens de G.P. Monseré 2025 met voorafgaand een VIP-ontbijt. Verder krijgen ze gratis deelname voor 2 personen aan West-Vlaanderens Mooiste en verder mogen ze met hun familie en vrienden wielermuseum Koers gratis bezoeken. Dank aan Mandelnieuws

1 reactie

Claeys Rogier
Geschreven op 2024-05-31 11:36:10
Eindelijk iets doen voor de jongeren en het wielrennen, dikke proficiat aan iedereen die zich in zet voor de jongeren .👍🍀

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.