Home > Drie leegstaande handelspanden waren afgelopen weekeinde even instagramproof

Drie leegstaande handelspanden waren afgelopen weekeinde even instagramproof

Geschreven op 5 oktober 2021 om 14:58 door Mario De Wilde

Afgelopen weekeine ging naar goede gewoonte het Weekend van de Klant door. UNIZO, de POM, OC West en de provincie West-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om op drie locaties in West-Vlaanderen een leegstaand handelspand om te toveren tot een Instagramproof setting voor een unieke selfie. In Torhout, Harelbeke en Poperinge werd tijdens het Weekend van de Klant een leegstaand pand in het handelscentrum omgetoverd tot een locatie waar beleving, hashtags en taggen centraal staat. De klanten werden er letterlijk in de bloemetjes gezet en bedankt voor het shoppen bij handelaars uit eigen streek.

Barbara Callewaert, Co-Voorzitter UNIZO Leiekracht vertelt “Weekend Van de Klant is traditioneel een moment waar winkeliers hun klant bedanken, we zijn ervan overtuigd dat na de vele lockdowns klanten op hun beurt dankbaar zijn opnieuw te kunnen shoppen bij hun lokale winkeliers.”
De actie wil het potentieel van leegstand in handelscentra in de kijker plaatsen. Meer dan ooit zijn er mogelijkheden om ruimtes in de West-Vlaamse handelscentra op een originele manier in te vullen. De keuze voor een Instagram-setting is niet toevallig. Klanten willen interactie met hun favoriete handelszaak en hun stad. Daarnaast voorziet Stad Harelbekes ook nog een starterspremie tot wel 10.000 euro

Weekend van de Klant viel dit jaar toevallig samen met de afschaffing van de mondmaskerplicht bij handelaars, UNIZO pleitte al langer voor het afschaffen want de verplichting zorgde voor een onnodige barrière tussen de winkelier en hun klant. “ We merkten opluchting bij heel wat handelaars bij de beslissing van het overlegcomité. Het wegvallen van de mondmaskerplicht zorgt opnieuw voor een volwaardige interactie tussen winkelier en klant.” Gaat Callewaert verder. De actie viel eveneens samen met het foodtruckfestival, georganiseerd door Stad Harelbeke, het Handelscomité en UNIZO Leiekracht. De ganse maand september werden klanten bedankt voor lokale aankopen via bonnen, deze kunnen ze nu verzilveren bij één van de vele foodtrucks op het nieuwe marktplein.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.