Home > Drie jonge West-Vlaamse ondernemers stappen naar step: Troty wil na Roeselare Vlaanderen veroveren

Drie jonge West-Vlaamse ondernemers stappen naar step: Troty wil na Roeselare Vlaanderen veroveren

Geschreven op 26 februari 2019 om 20:09 door Mario De Wilde

Drie jonge West-Vlaamse ondernemers, Ruben Valckenaere (18 jaar – Meulebeke), Ayrton Verbauwhede (19 jaar – Koolskamp) en Martijn Steenhaut (22 jaar – Heestert), storten zich met het deelstepbedrijf op de mobiliteitsmarkt. In Roeselare introduceren ze een uniek concept. Met hun bedrijf Troty kan iedereen zich op een goedkope en duurzame manier in Roeselare verplaatsen. In Roeselare staan reeds 200 steps klaar om Vlaanderen te veroveren.

Mosterd uit Amerika
“Op reis in de Verenigde Staten zagen we dat deelsteps al goed ingeburgerd zijn. Vandaar is het idee gegroeid om dat ook in Vlaanderen, en als het even kan in België en West-Europa te introduceren”, duidt een ambitieuze Ruben Valckenaere. Het triumviruut contacteerde meteen steden om hun concept te introduceren. Opeens kwamen ze uit bij Jean-Paul de Ville de Goyet die Troty vorig jaar al lanceerde onder meer in Brussel. Troty zocht logistieke medewerking en iemand die het bedrijf dagdagelijks kon leiden, en het ondernemende drietal kwam daar perfect aan tegemoet. “Volledig nieuw is het concept niet, maar we willen anders zijn. We willen dicht bij de steden staan, communiceren en van Troty een duurzaam alternatief bieden op de huidige verkeersproblemen”, aldus Martijn Steenhaut. Troty moet een Europees kwalitatief alternatief bieden aan soortgelijke Amerikaanse initiatieven.
Deelsteps kwamen de jongste weken vaak negatief in het nieuws. Net daar wil Troty het verschil maken. “In samenwerking met steden willen we de gulden middenweg vinden tussen af- en ophaalpunten en “free floathing”. We zijn daar flexibel in. We monitoren constant onze steps. Als de batterij leeg is, of er is een mankement, dan halen we die meteen op om op te laden of te herstellen. Bij ons geen verdwaalde steps die op de trottoirs blijven liggen. Onze applicaties zorgen voor een constante monitoring”, aldus Ayrton Verbauwhede. Er is één dienst en een centraal aanspreekpunt. Op die manier houdt Troty de controle over hun steps en kunnen ze de kwaliteit constant waarborgen.

Smart City Roeselare
Het systeem wordt geïntroduceerd in Smart City Roeselare. De prijzen zijn vergelijkbaar met de concurrentie. 1 minuut kost 0,15 cent met een euro instapkost, voor een uur betaalt de gebruiker 6,5 euro, voor een dag 39 euro. Via een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie (Android en Apple) kan een step ontgrendeld worden. Er zijn nu al 123.000 gebruikers. De step is uitgerust met een lithiumbatterij met een bereik van 40 kilometer. De steps zijn gemakkelijk in gebruik, halen een snelheid van 25km/u en hebben zelfs cruisecontrole. Ideaal voor een korte verplaatsing. “En ze zijn vooral leuk”, aldus de ondernemers. “We starten in één stad maar willen snel uitbreiden naar onder meer Antwerpen, Brussel en alle andere steden. De gesprekken lopen. Ons doel: je neemt een Troty naar het treinstation of bushalte, en wanneer je afstapt staat er nieuwe Troty klaar”, aldus Valckenaere. “We kunnen alles, zoals pakweg NMBS of De Lijn, perfect koppelen aan onze app.” Het bedrijf kijkt ook naar evenementen of bedrijven. “Bij grote evenementen moeten er vaak behoorlijke afstanden worden afgelegd. Troty kan een antwoord bieden. Iedereen kan een step kopen, maar met onze applicatie en software zorgen we constant voor een optimale dienstverlening”, vult Martijn aan. “We surfen niet mee een hype maar we geloven in een duurzame toekomst en zijn zeker dat Troty een oplossing kan bieden aan de huidige mobiliteitsproblemen”, besluit Verbauwhede.
“Roeselare is een stad die vooruit gaat, in alle betekenissen, dus ook met deelstep. We zijn blij Troty in Roeselare te mogen verwelkomen als een sterk West-Vlaams vernieuwend mobiliteitsbedrijf”, aldus burgemeester van Roeselare Kris Declercq.

1 reactie

Hilde Plovier
Geschreven op 2019-02-27 16:45:04
schitterend in al zijn facetten : nieuw product , ecologisch , leuk en jonge ondernemers !!! veel succes gewenst , en meer dergelijke initiatieven aub !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.