Home > Drie Brugse ondernemers steken schouders onder Brasserie Den Dyver

Drie Brugse ondernemers steken schouders onder Brasserie Den Dyver

Geschreven op 27 mei 2020 om 11:40 door Mario De Wilde

In deze coronaperiode wachten horecazaken nog steeds bang af wanneer en onder welke voorwaarden ze opnieuw kunnen openen. Dat houdt drie horeca-ondernemers uit Brugge niet tegen om de blik hoopvol naar de toekomst te wenden en te investeren in een nieuwe zaak. Vandaag nemen zij restaurant Den Dyver over, gelegen aan de Dijver in het centrum van Brugge.

Den Dyver wordt voortaan gerund door Niels Floréal, Ruben Cloetens en Olivier Dujardin die er samen opnieuw een sterke naam van willen maken. De kaart zal bestaan uit klassiekers zoals steak tartare, vers gebakken zeetong of côte à l’os. Maar ook enkele verrassende gerechten zoals een creatieve bereiding met bloedworst staat op het menu, net zoals fruits de mer en kreeft uit het homarium. “We willen een verse en eerlijke brasseriekeuken op niveau aanbieden met een vlotte service”, zegt het trio dat nog maar een jaar geleden het culinaire restaurant Cocquus opende in de Langestraat. “Cocquus was meteen een succes, maar om te focussen op Den Dyver die qua capaciteit een pak groter is, zoeken we voor Cocquus naar een nieuwe exploitant of overnemer”.

Hun nieuwe zaak “Den Dyver” telt 60 zitplaatsen binnen en nog eens 40 op een ruim en zonnig terras achteraan, met nog eens een bijkomend terras aan de straatzijde met zicht op de Dijver. “Het wordt even afwachten op welke manier we de deuren weer kunnen openen, maar achter de schermen bereiden we ons voor op verschillende scenario’s”. Binnenkort start Den Dyver ook met een take away dienst, wat tijdens de voorbije maanden nog niet het geval was.

Den Dyver – Dijver 5 – 8000 Brugge – www.dyver.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.