Home > Draaien, smullen, vliegen, botsen….De Brugse Meifoor gaat z’n laatste (lang) weekend in

Draaien, smullen, vliegen, botsen….De Brugse Meifoor gaat z’n laatste (lang) weekend in

Geschreven op 25 mei 2022 om 08:27 door Mario De Wilde

De Brugse Meifoor editie 2022 is nu al een absolute topper en dat mocht ook wel na twee afgelaste edities. Het werd een echt volksfeest Wie er nog niet geraakt is, kan dat nog tot en met zondag aanstaande 29 mei doen. En vermits het morgen een feestdag is, betekent dat voor velen een extra lang weekend. We gingen afgelopen dagen met onze redactieploeg op stap en brachten alvast volgende aan te raden adresjes mee:

Play-Time & Playersclub


Muntjesgekletter op ‘t Zand. Wie zich een beetje behendig waant, kan quasi onmogelijk voorbij de attracties (officieel arcadehallen) Play-Time en Playersclub. De muntenschuivers, flipperkasten en grijpkranen zijn aanlokkelijk gevuld met ‘prijzen in natura’ en dat varieert nogal. Van giga pluche beesten (we zagen iemand met een zwaan van één meter buiten wandelen) tot elektronica, kookpotten, enz. Topamusement en ik zeg je: een Playstation stelt daartegenover niets voor. Met hele families, jong en oud, komen ze naar Play-Time en Playersclub van Stephan, Nathalie, zoon Gilles en medewerker Dylan.

Frieten & Smoutebolle Hotye-Delforge


Van zoveel kijken, beleven en horen, wil een mens ook wel eens dat ‘proeven’-zintuig verwennen. Wie kermis denkt, voegt er in één adem ook frietjes en smoutebollen aan toe. Welnu, bij Hotye-Delforge kunnen fijnproevers volop hun hartje ophalen. Dankzij de promotiebonnen in Tips kan/kon je genieten van extra oliebollen en churros. Aan tafeltjes, en met een blikje frisdrank binnen handbereik, kan je op die manier het echte kermisgevoel ervaren. Ook de volgende dagen ontvangen Johnny, Sacha en hun medewerkers iedereen met heel veel enthousiasme aan hun opvallend azuurblauwe kraam (en outfit).

Luxemburgs lekkers bij Katicoy


Isabel Lauwers en Philippe Schmit, de sympathieke uitbaters van Katicoy in Koning Albert I-park zijn al lang een trouwe gast op de Meifoor. Beiden serveren al 16 jaar met hun populair foorkraam allerlei Luxemburgse specialiteiten, zoals Ardeense ham, worst maar ook speciale bieren, wijntjes, aperitieven en cocktails. Tijdens de winter runnen beiden een winterchalet met glühwein in de aanbieding. Maar met het zomers weertje van de afgelopen weken doet Katicoy goede zaken met iets fris. En welk biertje denk je dat er in Brugge het best verkocht wordt? Inderdaad; de Brugse Zot.

De Meifoor staat dit jaar op volgende locaties:

’t Zand (inclusief zone aan het Concertgebouw)
Koning Albert I-park (gedeelte tussen standbeeld en Oostmeers)
Simon Stevinplein
Stationsplein (inclusief Kiss & Ride)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.