Home > Dopjes verzamelen: Fifty-One Club Knokke-Heist springt in de bres voor basisscholen

Dopjes verzamelen: Fifty-One Club Knokke-Heist springt in de bres voor basisscholen

Geschreven op 16 januari 2020 om 15:42 door Mario De Wilde

Elk jaar heeft Fifty-One Club Knokke-Heist vaste afspraak om geld in het laatje te brengen met onze jaarlijkse gastronomische fietstocht in en rond Knokke-Heist. Dit gaat steeds door op de tweede zondag van september. Dit jaar mocht de serviceclub meer dan 250 fietsers verwelkomen. Fifty-One Club Knokke-Heist engageert zich steeds om iets goed te doen voor de maatschappij. Zo kwamen ze in contact met Vrienden der Blinden te Koksijde. Het doel, en daarvoor was er gisteren een bijeenkomst, om via het inzamelen van dopjes mee te kunnen helpen aan de financiering voor de opleiding van blindgeleide of assistentie honden. Als aanzet voor de actie sponsorde Fifty-One Knokke-Heist het peterschap van Raham. Raham is voor het ogenblik volop bezig met testen en opleidingen.

Peter Coppens, voorzitter Fifty-One Knokke-Heist: “Tijdens de vergaderingen bij ons groeide het idee om de basisscholen van Knokke-Heist in dit project te betrekken. Na een eerste telefonische contact was de kogel al snel door de kerk. Iedereen was enthousiast en bereid hieraan deel te nemen. In enkele scholen waren er reeds dergelijke initiatieven, zelfs enkele opgezet door leerlingen zelf. Ook de gemeente Knokke-Heist was snel overtuigd en bereid hun steun en medewerking aan het project te verlenen. Waarvoor aan iedereen onze welgemeende dank. Het thema rond de plastiek dopjes kan niet actueler zijn dan vandaag. Het is dan ook in het belang van het milieu dat we kunnen helpen met een deeltje van het overtollige plastiek te recycleren en besteden aan een nuttig doel. Onze kinderen leren door deze actie op een positieve manier om te gaan met het milieu. We leren ze ook dat we door een simpele inzamelactie mensen kunnen helpen die ‘anders’ zijn en nood hebben aan ondersteuning. Hun inspanningen helpen andere mensen vooruit! Een goede levensles.”

Concreet : op 14 locaties in Knokke-Heist, 9 scholen met verschillende locaties, staan er vanaf 31 januari containers om de dopjes te verzamelen. Ongeveer 2200 kinderen zijn in dit project betrokken. Peter Coppens: “Samen met de directies en leerkrachten willen we massaal dopjes inzamelen. Flyers worden meegegeven voor het thuisfront en affiches zullen in de buurt opgehangen worden.We hebben veel dopjes nodig, gemiddeld 83 ton voor de opleiding van 1 hond. Een dopje weegt gemiddeld 3 gram…. 1 kilo dopjes bevat ongeveer 350 dopjes en brengt ongeveer € 0,30 op. Er is dus veel werk aan de winkel. Waar we uitkomen weten we niet, maar we gaan ervoor. Iedere kilo, iedere euro die we kunnen binnenhalen voor Vrienden der Blinden, daar gaan we voor. Tot slot nodig ik jullie nu al uit op de slothappening van deze actie tijdens Kaboem op 27 juni 2020 hier in de tuinen van Scharpoord te Knokke-Heist. De mensen van de jeugddienst verwelkomen ons hier graag en daar zullen we de resultaten laten zien en bekendmaken.”

Met medewerking van :
– alle basisscholen van Knokke-Heist
– Gemeente Knokke-Heist
– Vrienden der Blinden Koksijde : zie bijgaande persmap
– Kaboem Knokke-Heist

LIJST BASISSCHOLEN KNOKKE-HEIST

1) Windekind / Polderkind (Westkapelle) Duinekind (Duinbergen)

2) Heilig Hartschool : Jef Mennekenslaan Knokke

3) Margaretaschool : Parmentierlaan/Sportlaan Knokke

4) Vrije Basisschool O.L.V.O. : Heist en Ramskapelle

5) Sint-Jansschool : Keuvelhoekstraat Knokke

6) Basisschool De Zwinstede (Pierslaan Knokke) // Zeeparel (Noordstr Heist)

7) Gemeentelijks Basisschool De Pluim : Kragendijk Knokke

8) Gemeentelijke Basisschool Het Anker : Pannestraat Heist

9) De Vuurtoren, buitengewoon onderwijs : Heistlaan 26 A

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.