Home > Doorverwijskaartjes Wielsbeke moeten bijdragen tot opsporen van ongekende zorgnoden

Doorverwijskaartjes Wielsbeke moeten bijdragen tot opsporen van ongekende zorgnoden

Geschreven op 22 februari 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

Eergisteren gaf het Team Zorgzame Buurten Wielsbeke de officiële aftrap van de Wielsbeekse ‘doorverwijskaartjes’. Deze kaartjes kunnen een essentieel hulpmiddel zijn voor zorgprofessionals en vrijwilligers om vragen van Wielsbekenaren waar zij niet meteen een antwoord op hebben efficiënt door te geven aan de juiste persoon. Het gaat dan om vragen en signalen die de gezondheid en het welzijn van een inwoner beïnvloeden. De kaartjes zijn er voor alle inwoners, zonder onderscheid in leeftijd.

Er zijn zowel fysieke als digitale doorverwijskaartjes beschikbaar (digitaal via www.wielsbeke.be/doorverwijskaart). Ingevulde kaartjes worden nauwkeurig opgevolgd door het Team Zorgzame Buurten, dat eerst contact opneemt met de betrokkene om de vraag verder uit te diepen en indien nodig verdere actie te ondernemen. De doorverwijskaartjes kwamen tot stand in samenwerking met diverse zorgprofessionals uit Wielsbeke.

Huis van het Kind Wielsbeke en het Sociaal Huis/Lokaal Dienstencentrum Ter Lembeek willen een Zorgzaam Wielsbeke creëren, waar het aangenaam wonen en leven is, waar er ruimte is voor ontmoeting en waar mensen zorg dragen voor elkaar. De doorverwijskaartjes is één van de doelstellingen binnen Zorgzame Buurten om noden bij buurtbewoners vroegtijdig op te sporen en en hen maximaal te begeleiden naar het zorg-, hulpverlenings-en activiteitenaanbod.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.